Eski adıyla Aktoprak olarak bilinen Ulukışla ilçesine bağlı Kılan beldesine 136 adet gebe düve dağıtıldı.
 
İl Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan Hayvancılık Projeleri kapsamında Ulukışla – Kılan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 34 üyeye her birine dörder adet olmak üzere 136 adet 3-7 aylık gebe düve kurayla dağıtıldı.
 
Gebe düvelerin dağıtımına İl Tarım Müdürü Nizamettin Bilhan, İl Müdürü Yardımcısı Aydın Tüfekçi, Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, Kılan Belediye Başkanı Ahmet Erdoğan ve Kooperatif üyeleri katıldı.
 
İl Müdürü Nizamettin Bilhan yaptığı konuşmada Niğde’de göreve başladığı günden bu yana gerçekleştirdikleri projelerle pek çok gebe düve dağıtımı yaptıklarını, bu durumun hem kendisi hemde Niğde için memnuniyet verici olduğunu, çevre sağlığı için ahırların kasaba dışına toplu olarak yapılması gerektiğini, hayvancılığın daha da gelişebilmesi için yem bitkileri ekilişinin çok önemli olduğunu ve Ulukışlada da yem bitkileri ekilişinin artırılması gerektiğini ifade etti.
 
Ulukışla kaymakamı Ozan Güven ise kasaba içindeki hayvanların kasaba dışındaki ahırların bulunduğu yere taşınması gerektiğini ifade ederek dağıtılan düvelerin Kılan kasabasında hayvancılığın gelişmesine çok önemli katkı yapacağını söyledi.


Editör: TE Bilişim