Hafta sonu Niğde programları kapsamında oldukça yoğun ziyaret ve temaslarda bulunan AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, önceki gün de Ulukışla köylerindeydi. Ulukışla’nın Ovacık, Gedelli, Handeresi, Çifteköy, Elmalı, Ünlüyaka (Muradiye) köyleriyle Çiftehan beldesini ziyaret eden AK Partililer köylere proje ve hizmetlerle gitti. Milletvekillerinin köylere elleri boş gitmemeleri inceleme ziyaretlerinin yerini artık hizmet gezilerine bıraktığını gösterirken gidilen Ulukışla köyleri içinde en çok gölet müjdesi alan Handerelilerin mutluluğu gözlemlendi. Programlarda vekillerle AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Ulukışla İlçe Başkanı Hacı Büyükdikmen, Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam, İl Genel Meclis üyesi Ali Uğurlu, köy muhtarları ile çok sayıda teşkilat mensubu eşlik etti.


Köy iyileştirme projeleri hayata geçiyor

AK Partililerin ilk durağı olan Ovacık köyünde vatandaşların milletvekillerine yoğun bir ilgi gösterdiği gözden kaçmazken Kavaklıoğlu ve Selvi de kendilerine iletilen köy içi yeni iskân projesi ve trafoların yenilenmesi konusunda anında müdahalelerde bulundular. Köy iyileştirme projesi kapsamında Ovacık köyünde yapılacak olan yeni iskânların hızlandırılması talimatı veren vekiller köy içinde bulunan trafoların yenilenmesi için de görüşmelerde bulunarak Medaş tarafından programa alınmasını sağladılar. Gedelli köyünde de milletvekilleri afet konutlarının eksiklerinin bir an önce giderilmesi için devreye girerken Çifteköy’de bulunan köy camiinin minaresinin yeniden yapılması ve gasilhane ihtiyacının giderilmesinin İl Genel Meclisi kanalıyla programa alınmasını istediler. Bir sonraki durak olan Elmalı da ise köylülerin yol isteği vardı.

Handerelilerin hayali gerçekleşiyor

Handeresi köyü ziyaretinde ise milletvekillerinden gölet müjdesi alan köylülerin mutluluğu vardı. Uzun yıllardır gölet için mücadele verdiğini belirten köy muhtarı Fevzullah Güloğlu Handerelilerin hayali olan gölet projesini hayata geçirmelerine imkân veren Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’ye köyü adına teşekkür etti. Göletin Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri bölge müdürlüğünce yapımı gerçekleştirilecek.

Milletvekilleri de zemin etütleri yapılan, planlama ve proje ihalesi gerçekleştirilen Handeresi Göletinin içinde bulunduğumuz yılın sonuna doğru da inşaat ihalesinin programa alınması için çabaladıklarını en geç gelecek yılın ilk aylarında inşaatın başlaması aşamasına gelineceğini ifade ettiler. Kavaklıoğlu ve Selvi’nin Handeresi köyüne gölet müjdesinin yanı sıra yeni köy içi iskânları yapılacak olan köy iyileştirme projesinin hayata geçirileceği müjdesi vardı.  Milletvekillerinin Ulukışla ziyaretleri Çiftehan beldesinde bulunan tesislerde yapılan incelemelerle sona erdi. 









Editör: TE Bilişim