Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Niğde  Ulukışla İlçesi İçme Suyu sorununu gündeme taşımaya devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan sonra bu kere Kalkınma Bakanı Bütçe görüşmelerinde Kalkınma  Bakanı Lütfi Elvan’a  Ulukışla İlçesi İçme Suyu ile ilgili soru yöneltti. Ömer Fethi Gürer –“Niğde ili Ulukışla ilçesi Şekerpınarı su kaynağı Ulukışla ilçesine 2017 yılında getirilmesi yönünde programa alınmış mıdır?”dedi.

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan-“ Ulukışla içme suyuna yönelik olarak. Bununla ilgili iki gün önce Orman ve Su İşleri Bakanımızla birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. Ulukışla’nın içme suyun sağlayacağız, bu konuda herhangi bir tereddüt hasıl olmasın. Ancak, tabii Şekerpınar’a 60 kilometre, daha kolay yoldan yapılabilir mi buna bakıyor arkadaşlarımız, çalışıyorlar. Eğer mümkün olmazsa 60 kilometre mesafeden suyu getireceğiz.” Dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmalar ve yazılı soru önergeleri ile Ulukışla ilçe su sorununu daha öncede mecliste gündeme getirmişti. Gürer “Niğde ile Ulukışla ilçesinde içme suyu önemli sorundur. Kışın nüfusu 5 bin, yazın da 20 bine ulaşan ilçede kaliteli içme suyu olmadığı gibi, su yetersiz kalmaktadır. Sayın Bakan Veysel Eroğlu nisan ayında ziyaret ettiğinde bölgede ambalajlı su kaynağı da olan Şeker pınar su kaynağının Ulukışla'ya getirileceği yönünde değerlendirmelerde bulunmuştu. Bu konuda bir teknik çalışma da sürdürüldü ancak şu anda 2017 yatırım planında bu suyun bölgeye getirilmesi yönünde bir çalışma olmadığını öğrendik. Ulukışla ilçesinin bu suya şiddetle ihtiyacı var. Kendilerine gidildiğinde valisi, bakanı söz veriyor ancak uygulamaya geldiğinde bölgenin ihtiyacı olan içme suyu ne yazık ki bölgeye getirilmiyor. Bu bağlamda uyarıcı olmak istiyoruz. 2017 yılında Şeker pınar suyunun Ulukışla'ya getirilmesi yönünde Bakanlığın söz verdiği biçimde uygulama içinde olmasını temenni ediyoruz çünkü bölge her gün göç almaktadır. ”demişti.

Kalkınma Bakanlığının  suyun Şekerpınardan getirilmesindeki maliyeti dikkate alarak 2017  yılı yatırım programına almak istemediği de  ifade ediliyordu.  Gürer  Bütçe komisyon görüşmelerinde  Bakan Veysel Eroğlu’na konuyu bir kez daha iletti. Bakan  konuyu bildiğini ve takip ettiklerini ifade etti.  Gürer  bu kere Bakan Veysel Eroğlu’ndan sonra  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a da TBMM Bütçe görüşmelerinde soruyu yöneltti. Bakan Elvan sorunu çözeceklerini ifade etti. Gürer  İki Bakanında   Ulukışla İlçesi İçme suyu sorunu konusunda veridkleri sözün takipçisi olacağını belirtti. İlk kez Şekerpınar suyunun Ulukışla ilçesine getirilmesini 1990’lı yıllarda Niğde gazetelerinde köşe yazısı olarak yazdığını anımsatan Gürer  bu  sorun artık aşılsın. Ulukışla için içme suyu sorunu  çözümlensin.Konun takipçisi olmaya devam edeceğiz ”dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim