Gümüştaş Madencilik tarafından Ulukışla ilçesine bağlı Madenköy’ün de yapımı tamamlanan 400 kişilik Sosyal Tesis ve Düğün Salonu binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yeşilay Ulukışla ve Çiftehan’da YEDAM’ı anlattı Yeşilay Ulukışla ve Çiftehan’da YEDAM’ı anlattı

Gümüştaş madencilik tarafından Maden köyünde yapımı tamamlanan Sosyal tesis ve düğün salonu tesisinin açılışına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ulukışla ilçe Kaymakamı Abdulkadir Nar, Jandarma komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Gümüştaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel, Gümüştaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yahya Uzgen ve davetliler katıldı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, gerek hayırseverlerimiz tarafından gerekse Gümüştaş maden gibi sosyal sorumluluk sahibi firmalarımız sayesinde yaptırılan bu tür tesisler bizler için çok büyük anlam ifade ediyor. Bu sayede devletimizin üzerindeki yük bir nebze azalıyor ve bizlere daha çok hizmet sunma ve daha çok yatırım yapma şansı tanıyor. Bugün burada Gümüştaş madencilik tarafından yapılan bu tesis il özel idaremiz tarafından planlanan bir tesisti. Firmamız böyle bir tesis yaptırdığı için bizde yapacağımız tesisi başka bir köyümüze kaydırdık. Memnuniyetle görüyoruz ki köylerimizdeki hayat standartları gün geçtikçe artıyor ve buna paralel olarak da köylerimizden gelen taleplerde çeşitleniyor. Köylerimizden eskiden yol, su kanalizasyon gibi hizmetler bizlerden talep edilirdi, bugün köylerimize gittiğimizde bizlerden sıcak asfalt talep ediliyor, halı saha talep ediliyor ve hatta doğalgaz talep ediliyor. Bizlerde elimizden geldiği kadar kısıtlı imkanlarla bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Ancak firmalarımız tarafından, hayırseverler tarafından bize yapılan bu tür desteklerle, bizde daha çok hizmet üretme imkanı sağlıyor. Gümüştaş maden bildiğiniz üzere ilimize bağlı Ulukışla ilçesi Maden köyü ve Tepeköy’deki tesisleriyle çalışmalarını yürütüyor. Bölgemizde istihdam sağlıyor, bölgemize ekonomik kazanç sağlıyor. Ülkemizin zenginliklerini ortaya çıkarıyor. Bu kapsamda Gümüştaş madene böyle bir sosyal tesis kazandırdıkları için teşekkür ediyor emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Gümüştaş Maden Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yahya Uzdiyen; “Bu güzel günde bizlerin bu mutlu gününe katılarak bizleri onurlandığınız için teşekkür ederim. Bilindiği gibi bu tesis 400 kişilik çok amaçlı eğlence, toplantı gibi faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla yapıldı. İnşallah Maden köy halkımızla en güzel günlerde burada kullanır. Bizlerde firma olarak daha iyi ve daha güzel şeyler yaparız. Madencilik doğası gereği çevresiyle uyumlu bir iş, bir tarafın kazanıp diğer tarafın baktığı bir iş değil. Bu iş de herkes kazanacak, emeği geçen herkes kazanacak. Firma olarak bu zamana kadar elimizden geldiği kadar karınca kararınca yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu tesisimiz açılması için buralara kadar teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür eder hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim