Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz beldesinde ilçe müftülüğü tarafından şehitleri anma programı düzenlendi.

 

 

Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa garnizon komutanı Talip Kurt, Darboğaz Belediye Başkanı Mustafa Kuzum ve Ulukışla İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal ile vatandaşlar katıldı.

 

 Program İstiklal Marşı’nın ardından Ulukışla Ak Camii müezzini Harun Taşçı’nın Kur'an tilavetiyle devam etti. Darboğaz Belediye Başkanı Mustafa Kuzum, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra sonra kürsüye gelen Ulukışla Müftüsü Kuddusi Uysal, Çanakkale savaşlarının önemini vurguladı. Çanakkale’de savaşan Ulukışlalı Hüseyin Ersayar’ın oğlu 90 yaşındaki Abdurrahman Ersayar’ın babasından dinlediği bir hatırayı anlatması programa katılanları duygulandırdı. Daha sonra Ak Camii imam hatibi Ümit Bulcum ve Karacaören köyü imam hatibi Ergun Bartan’ın beraber söylediği kahramanlık türküleri duyguların zirveye çıkmasına vesile oldu. Programda Ulukışla Cami-i Kebir imam hatibi Basri Demir dua etti.

 

 Program, 2008 yılında İzmir’de yaşanan bombalı saldırıda şehit olan Er Hüseyin Arısoy’un da yattığı Darboğaz Şehitliği'nin ziyaret edilmesiyle sona erdi.




Konu ile ilişkili haberlerimize Tıklayın

 

Şehit Ağabeye Kızkardeş Vefası... 22 Ağustos 2011, 01:54
Şehit Odası duygulandırdı 21 Kasım 2010, 22:05
Darboğaz da Şehidin Büstü Dikildi 09 Kasım 2010, 23:59







Editör: TE Bilişim