Ulukışla köylerinin en önemli gelir kaynağı olan kiraz yetiştiriciliğine katkı sağlamak amacıyla yapılan ve 15. si düzenlenen Ulukışla/Darboğaz Kiraz Festivali’ni bu yıl Ulukışla Kaymakamlığı organize etti.

 

Bu yıl 15. si düzenlenen Kiraz Festivaline ; Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Tarım Müdürü Murat Türkmen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ufuk Nayır, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Ulukışla  Ziraat Odası Başkanı Ali Emin Uğurlu katıldı. 

 

Darboğaz Beldesinin köy olmasının ardından, Bu yıl 15.si düzenlenen Ulukışla – Darboğaz Kiraz Festivali Ulukışla Kaymakamlığı tarafından organize edildi. Darboğaz ve çevre köyler için önemli bir ekonomik kaynak olan kiraz üretimini teşvik, Darboğaz Kirazını tanıtmak için yapılan festival ilginç görüntülere sahne oldu.

  

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar başkanlığında organize edilen festivalde, Ulukışla köyleri de stant kurdu. Festivali sadece eğlence gibi düşündürmeyerek, kültür ve ekonomik katkıyı da ön plana alan Ulukışla Kaymakamlığı, Kiraz konusunda önümüzdeki dönemlerde daha etkin bir çalışma yürüteceğinin işaretini verdi. Festivale yöresel ürünleri ve yöresel kıyafetleri ile katılan Ulukışlalılar renkli görüntülere sahne oldu.

 

 Sabah saatlerinde başlayan festival protokol konuşmaları ile başladı. Folklor gösterisi, yöresel oyunlar ve Kiraz Üreticileri Teşvik Yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren üreticilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. 

 

Yöresel müzik ve gösterilerin sunumunun da yapıldığı Festivale çevre illerden gelen Ulukışlalılar da katıldı. Hafta içi olmasına rağmen yoğun bir katılımın olduğu Festival  akşam saatlerinde gerçekleşen Murat Göğebakan konseri ile sonlandı.

 



Editör: TE Bilişim