Ulukışla İlçesi Darboğaz Kasabası'nda 1992 yılında başlayan ve son yıllarda ara verilen Kiraz Festivali bu yıl yapılacak. 


Ulukışla İlçesi Darboğaz Kasabası Kiraz Festivali ilk defa 1992 yılında Adana Darboğazlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde oluşturlan Komite tarafında düzenlenen Kiraz Festivali ile; Darboğaz'ın eşsiz doğası ve kültürünü tanıtmak, Çeşitli ülkeler ile yurdun dört bir yanındaki Darboğazlılar'ı bir araya getirmek ve Darboğaz Kirazını marka haline getirip dış pazarda daha iyi yer edenmesini sağlamak amaçlanmıştır. Festivale ekonomik ve çeşitli nedenlerle zaman yapılamamış olup 1992 yılından bugüne kadar 13 kez yapılarak geleneksel hale gelmişti. 

Darboğaz Kiraz Festivali Belediye seçimlerinin ardından  son bir kaç yıldır yapılmıyordu. Darboğaz kirazının markalaşması konusunda büyük katkısı olduğu düşünülen festivalin geçtiğimiz son bir kaç yıldır yapılmaması Darboğazlıların tepkisini çekmişti. 



Bu yıl Darboğaz Belediyesi'nin organizesi ile 14. Darboğaz Kiraz Festvali 6 Temmuz 2013 Cumartesi günü yapılacak. 

6 Temmuz 2013 Cumartesi günü 09:30'da başlayacak festival çeşitli eğlence ve etkinliklerle gece saat 23:00'a kadar devam edecek. 

Geleneksel Nar köyü ve Azatlı Cadı Yayla Şenliği Yapılıyor... Haberimiz için TIKLAYIN









Editör: TE Bilişim