Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Niğde ziyaretinde dile getirdiği Çiftehan Termal Fizik Tedavi Hastanesi’nin ihalesi gerçekleştirildi.

Çiftehan’a Termal Fizik Tedavi Hastanesi yapılıyor. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Çiftehan Termal Tesisleri’nin açılış törenindeki konuşmasında sözünü ettiği Termal Fizik Tedavi Hastanesi’nin ihalesi İl Özel İdaresi önceki gün yapıldı.

İlimiz Ulukışla İlçesine bağlı Kaplıcalar diyarı Çiftehan’da yapılacak ‘Çiftehan Termal Fizik Tedavi Hastanesi’nin bin 7 metrekare taban alanı ve 6 Bin 42 metrekare kapalı alana sahip olacağı belirlendi. Söz konusu tesis 1 bodrum kat, 1 zemin kat, 3 yatak katı ve 1 çatı katından oluşacak.

57 Oda ve 114 yatak kapasitesine sahip olacak ‘Çiftehan Termal Fizik Tedavi Hastanesi’nde 3 süit oda yer alacak. Tesiste bayan ve erkekler için ayrı olan termal havuz, sauna ve hamam bulunacak.

Fizik tedavi ünitesi olarak doktor ve hasta odalarından oluşan tedavi üniteleri yer alacak olan ‘Çiftehan Termal Fizik Tedavi Hastanesi’nde ayrıca, ortak kullanıma sunulan 3 adet toplantı ve adet konferans salonu ile restoran yer alacak.

‘Çiftehan Termal Fizik Tedavi Hastanesi’ ile ilgili avan proje çalışmaları ve uygulama projeleri hazırlandı. Projenin ihalesi önceki gün gerçekleştirildi.



Editör: TE Bilişim