Haber : Fatma TAN
Fotoğraf : Erdal GÜÇER


VİDEO SAYFANIN ALTINDADIR...

 Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ulukışla’da açılışa katıldı. Ankara’dan kara yolu ile gelen Kılıçdaroğlu’nu çok sayıda partili karşıladı. Ulukışla merkeze yaptırılan Zafer Dershanelerinin kurucusu Hayırsever Ali Demir’in yaptırdığı ve annesinin ismini verdiği “Fadik Demir Kız Öğrenci Yurdu”nun açılışını yaptı.



Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Devlet Eski Bakanı Ufuk Söylemez, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, çok sayıda belediye başkanı, partililer ve davetliler katıldı.

Devlet Eski Bakanı Ufuk söylemez yaptığı konuşmada “Ben Ali Demir ve eşi Müzeyyen Demir’i kutluyorum. Ali Demir bir vefa adamı ve bir namus adamıdır. Vatansever bir kişidir. Ben onun bankacısıydım. Oda benim iş adamımdı bu kadar namuslu bu kadar ahlaklı olan, sözü senet olan çok az adam tanıdım. Ben ne iş adamları tanıdım ki eyyamcılık yaparlar. Atatürk düşünceleri yıkılırken seslerini çıkarmazlar” dedi.

Söylemez, “Ali Demir ile 2009 yılında oteller açtık. Ali Demir binlerce turiste 10. Yıl marşını dinletti ve söyletti. Böyle insanlar oldukça bizi kimse yıkamaz. Gün Atatürk’te birleşme günüdür. Bugün herkes tüm partilerden şerefli namuslu vatansever insanlar var bugün bu günde herkesin gelmesinin sebebi bu yurdun açılışına katılmak için buradayız. Yaşasın Atatürk Cumhuriyeti, Yaşasın Atatürkçülük” diye konuştu.

Ufuk Söylemez’den sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Bu ülke ne krallar ne padişahlar gördü. Dünya çok şeyler gördü Musoli’yi gördü Hitleri gördü ama 20. Yüzyılın yıldızı her zaman her yerde Mustafa Kemal oldu. Onun ilkeleri onun öngörüleri sayesinde bizim geldiğimiz ve geleceğe güvenle bakmamızın yegâne sebebi Mustafa Kemal Atatürk’tür” diyerek konuşmasına başladı.

AYDIN KORKAK DEĞİLDİR...

Aydınların sorumluluğu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çünkü aydın eğitilmiş konuyu bilen geleceği gören yürekli insan olmalıdır. Aydın topluma da örnek olmak zorundadır. Aydın elinde bir meşale etrafı aydınlatmalıdır. Aydın korkak değildir. Eğer korkaktan aydın olmuş olsaydı Türkiye Cumhuriyeti ulusal kurtuluş mücadelesini veremezdi. Şimdi aydınım diyen birçok kişinin pek çok yazarın gıkı çıkmıyor. Baskılardan korkuyor, bela gelmesinden korkuyor. Korkmayacak aydın.”

Sayın Ali Demir ve Eşi Münevver Demir nerede bir aydınlanma varsa biz oradayız diyor.  Bizler sadece Türkiye’de değil dünyanın neresinde bir aydınlanma varsa biz orada olacağız diyen Kılıçdaroğlu’nun sözleri sık sık Başbakan Kemal ve Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganları ile sözü kesildi.

Partililerden büyük ilgi gören Kılıçdaroğlu söylerine şöyle devam etti. “Eğer Mustafa Kemal ve arkadaşlarının verdikleri Kurtuluş Savaşı bütün dünyaya örnek olduysa aydın sorumluluğudur. Onun ve Türk milletinin mücadelesinin sonucudur. Atatürk adım adım kararlılıkla yüreklilikle mücadele etti. İlkelerinden ödün vermedi her zaman kararlılıkla devam etti. Kadına yurttaş olma bilincini verirken seçme ve seçilme hakkı verilirken de mücadele etti. Diyorum ki; Eğitim özgürce soru sorma hayatı ve dünyayı sorgulama hakkını vermektir. Eğitim köle düzenini yaratmak için değildir. Eğitimi dünyayı sorgulamak için veriyoruz. İnsanın doğasında vardır soru sorma bunu bütün anne babalar bilir. Çocuk dillendiğinde en çok soru sorar. Çevresini tanımak ister insanları tanımak ister.  Çocuk eğitimle güçlenir eğitimle daha güzel yerlere gelir. Eğitim ile geleceği görür, dünyayı sorgular. İnsanları sorgular siyasete temel oluşturur. Eğitimle çocuğun dünyayı sorgulamasını elinden alırsan sen konuşma ben konuşacağım, sen düşünme ben düşüneceğim demekle olmaz o eğitim zaten eğitim olmaz. Eğitimde onun için öğretmenler çok önemlidir. Hz. Ali’nin dediği gibi bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. Onun için öğretmenlere her zaman her yerde saygı duyacağım. Öğretmenlere saygı duyacağız ve çocuklarımızı okutacağız. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin ve velilerin en büyük sorunu çocuklarımız üniversiteyi kazanıyor anne baba düşünüyor çocuk Ankara’ya, İzmir’e İstanbul’a Adana’ya, Bursa’ya gidince bu çocuk nerde kalacak diyor.

 

TOKİ DERE YATAĞINA KONUT YAPACAĞINA ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİNE YURT YAPSIN

Samsun’da geçtiğimiz gün meydana gelen sel olayına da değinen Kılıçdaroğlu “Daha geçenlerde bir felaket yaşadık Samsun’da dere yatağına TOKİ gider konut yapar insanlar ölür. Sayın Bakan sorumlusu biziz diyor. Adamsan o rahatça oturduğun koltuktan ayrılırsın. TOKİ dere yatağına konut yapacağına Üniversite kampüslerine yurt yapsın. Eğer hükümet söz versin 6 ay içinde TOKİ yurt sorunlarını çözer ama çözmüyorlar. Kız öğrencilere yurt yaptırarak onların barınma sorununu çözmek adına yapılan bu yurdu yaptıran Demir ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KADINI OKUMAYAN TOPLUM YÜKSEK KÜLTÜR DÜZEYİNE ULAŞAMAZ

Bir ailede anne aydın olursa o ailede ışık olur diyen Kılıçdaroğlu, “Kadınları okumayan bir toplum gelişemez. Kadını okumayan toplum yüksek kültür düzeyine ulaşamaz. O nedenle bu kız yurdu bu nedenle çok çok önemlidir. Sizleri yürekten kutluyorum. Eğitim hayatımızın her alanında var. Gözümüzü açtığımız andan öldüğümüz ana kadar her anımız eğitimle geçer. Eğitim bilgi sahibi olduğumuz sürece ne kadar az bilgi sahibi olduğumuzu öğreten bir olgudur. Çalışacaksın, okuyacaksın ve geleceğe güvenle umutla bakacaksın eğitimin özü budur. Saygıyı temel ilke edineceksin. Aydın insan eğitimli insan sadece kendi ülkesini değil başka insanlarında yaşantısını düşünür. Onlara yardım eder. Kız çocuklarının eğitimi çok önemlidir. Kız çocuklarını okutmak çok önemlidir. Onları okuttukça Mustafa Kemal’in gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi çok önemlidir. Aydın olmak bütün korkulara karşı dik durmak onurlu olmaktır.

Şu an yüzün üstünde gazeteci hapiste niçin çünkü düşündükleri için hapisteler. Eğer bir ülkede 700 ün üzerinde üniversite öğrencisi hapisteyse, 7 bin 500 öğrenci üniversitelerden uzaklaştırılmışsa o zaman o ülkede demokrasi yoktur” diyerek konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından Fadik Demir Kız Öğrenci Yurdu’nun açılış kurdelasını kesen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Devlet Eski Bakanı Ufuk Söylemez, Ali Demir, Münevver Demir daha sonra yurdu gezdi. Yurdun üst katında bulunan sosyal salonda konuklara yemek verildi ve bir dans gösterisi sunuldu. Ali Demir konuklarına ünlü Ulukışla kirazını ikram etti. Programın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’ya döndü.


Editör: TE Bilişim