MHP Aday Adayı Yusuf Aydın, Milletvekilliği makamının çözüm üretmesi gereken bir makam olduğunu vurgulayarak, “Milletvekilli seçildiği İl’in sorunlarını çözemiyorsa o makamda bulunması pek de yakışık almaz. Milletvekilinin iktidardan ya da muhalefetten olmasının hiçbir önemi yoktur. Biz sıkıntıları çözebilecek kapasiteye ve bilgile sahibiz. Ben Niğde’ye ve Melendiz’e hizmet için varım hedefim hizmet sloganım 51” dedi.
            
 
       MAAŞIMI YARDIM KURUMLARINA BAĞIŞLAYACAĞI
 
     Milletvekili seçildiği takdirde maaş almayacağını, kendisine ödenecek maaşı yardım ve hayır kurumlarına bağışlayacağını söyleyen Aydın, bağış makbuzunu da her ay düzenli olarak gazetemiz Yeni Yıldız’a göndereceğini ve makbuzun yayımlanmasını isteyeceğini dile getirdi. Aydın, ayrıca Niğdeli hemşehrileri için TBMM yakınlarında bir ev kiralayacağını da belirerek, herhangi bir iş için Niğde’den Ankara’ya giden konuklarını o evde ağırlayacağını söyledi. 
 
       Niğde’nin kalkınması için hayata geçirilmesi gereken pek çok proje olduğunu dile getiren MHP Aday Adayı Yusuf Aydın, Niğde’nin geçmişte dericilikle anıldığını belirterek, şu an biten sektörü ayağa kaldırmak için çalışmalar yürütebileceğini söyledi. Aydın, “ Niğde-Bor’u dericilik konusunda dünyaya tanıtmak hedeflerim arasında. Bu konuda körfez ülkeleriyle de görüşmelerin oldu. Onların da bu konuda büyük talepleri var. Ayrıca Niğde İşadamları Birliği kurarak körfez ülkeleri ile Rusya ve Türk Cumhuriyetleri arasında öncülük yapacağıma inanıyorum, görüşmelerim bu doğrultuda” dedi. 
          
 
NİĞDE KALSİT YATAKLARI TÜRKİYE’DE BİR NUMARA
 
        Kazakça, Rusça, Türkmence ve Arapça’yı Türkçe kadar iyi konuşabildiğini dile getiren Aydın, bu dillere hâkim olmanın kendisi için büyük bir avantaj olduğunu söyledi.
 
              Niğde ve bölgesinin tarımının patatese dayalı olduğunun belirten Yusuf Aydın, Niğde’yi patates konusunda bilinçlendirmek gerektiğini söyledi. Niğde patatesini Dünya pazarına çıkarmak gerektiğini ifade eden Aydın, Niğde kalsit yataklarının Türkiye’de bir numara dünyada ise ikinci sırada olduğunu vurguladı.
 
          Niğde’ye kalsit fabrikası kurmak istediğini belirten Aydın, “Özel sektör olarak Niğde’ye kalsit fabrikası açmak istiyoruz. Yatırımını kendimizin getireceği fabrikalardan çıkan ürünleri Mersin limanları aracılığıyla dünyaya pazarlayacağız” diye konuştu.
 
 
              Hedeflerini gerçekleştirme konusunda kaynak sıkıntısı olmadığını, bütün bu projelerini devlet destekli düşünmediğini ifade eden Aydın, “Özel sektör olarak, krediler yoluyla projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Dünyadaki kredi kuruluşlarıyla da şu an da bir çalışma içerisindeyiz. İş yaptığımız ülkelere yüzde 2- 3 gibi faizlerle 12 sene ödemesiz krediler sağlayabiliyoruz. Yakın planlarımız arasında Niğde’de kurmayı düşündüğümüz Süt Entegre Tesisi ve Kalsit Fabrikası için gerekli görüşmeleri yaptık. Şu anda kredisinin bile hazır olduğunu söyleyebilirim” dedi.
 
                
 SÖZ VERİYORUM NİĞDE’NİN
ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİM
        
   Şirketleri bünyesinde çalışan 830 Türk işçi olduğunu söyleyen Aydın, “ Şu anda 150 işçimiz Azarbeycan’da çalışıyor ancak şantiyemiz bitmek üzere ancak çalışmalarımız sürüyor Kazakistan ve Cezayir’e ağırlık veriyoruz. Bunun yanı sıra Kazakistan’ın taşımacılığını yapıyoruz 740 otobüs filosuyla hizmet vermekteyiz” dedi.
 
            Seçim bölgesi olan Çiftlik İlçesine yıllardır hizmet götürülmediğini söyleyen Aydın, “ Ben Çiftlik’in çocuğuyum bu ilçede doğdum büyüdüm. İlçemden gelen talepler doğrultusunda MHP’den aday adaylık başvurusunda bulundum. Milletvekili olarak seçildiğimi takdirde ilçenin çehresini değiştireceğimi söz veriyorum” dedi.
 
        Çiftlik’in yollarının içler acısı olduğunu ifade eden Aydın, “ Melendiz’in devlet kurum binaları da içler acısıdır. Siyasette artık Melendiz vardır, Melendiz’in ses vardır. Niğde’nin insanı Ankara’ya da gitse bile bürokrasi de sesini duyuramadı” dedi.
       
LAHANA, ELMA VE PATATES
BİRLİKLERİ KURULMALI
 
       Niğde’de lahana, elma ve patates birlikleri kurmak istediğini bu ürünlerin birlik çatısı altında toplandığı takdirde ürünlerin daha çabuk pazarlanabileceğini söyleyen Aydın, “ Şu anda körfez ülkeleri arasında tonlarca patates talebi var. Birlik kurulduğu takdirde, pazarlamada birliğin öncülük yapması daha kolay olur ve yetiştirilen ürünler daha iyi para eder” dedi.
         
    ŞİŞE SUYU BOŞA AKITILIYOR
 
          Azatlı Kasabası yaylasında bulunan şişe suyunun neden boşa akıtıldığını da bir türlü anlayamadığını dile getiren Aydın, “ Bu suyun gerekli bütün tahlillerini yaptırdık. Bu son derece kaliteli bir şişe suyudur. Suyun bulunduğu yere bir tesis kurularak suyun geliri Azatlı Belediyesi’ne aktarılsa o belediye devletten gelecek olan istihkakı beklemez. Öte yandan Çiftlik Belediyesi AKP’den olmadığı için istediği desteği alamıyor. Mesela Ketençimen yolu son derece kötü, Bozköy Kasabası’nı Gösterli Köyü’ne bağlayan yol da öyle son derece bozuk traktör bile gidemez. Bir de Melendiz’den çıkan patates kamyonlarının sürekli kullandığı Aksaray’a bağlayan Güzellik Yolu aynen 1950’li yılların kağnı yolu gibi” dedi.
 
       Melendiz’in çocuğu olduğunu ve hizmet için var olduğunun söyleyen Aydın, “ Ben Niğde’ye ve Melendiz’e hizmet için varım hedefim hizmet sloganım 51” diye konuştu.
 
 
MELENDİZ'DE AYDIN'A BÜYÜK İLGİ
 
    MHP Niğde Milletvekili Aday Adayı Yusuf Aydın, memleketi Melendiz'de büyük ilgi görüyor. Çiftlik ilçesine yaptığı ziyaretlerde gittiği her yerde yurttaşların büyük ilgisini ve teveccühünü gören Yusuf Aydın, hemşehrilerinin teveccühüne teşekkür etti.
 
Niğde’ye ve ülkeye en güzel hizmetleri sunabilmek için MHP Niğde Milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen Makine Yüksek Mühendisi Aydın; “Üniversite yıllarımda olgunlaşan ve meslek hayatım boyunca hayat felsefeme uygun olarak yaşadığım ülkemin ve şehrin sorunlarına hiçbir zaman duyarsız kalmadım. Dünyanın farklı bölgelerinde edinmiş olduğun tecrübelerim ve hayat görüşüm ile halkımın sorunlarına çare aramak, derman bulmak ve ülkemizin geçirdiği zor dönemlerde dimdik ayakta duran, Türkiye’nin en köklü partisi Milliyetçi Hareket Partisi’nden Milletvekili aday adayı oldum” diye konuştu.
 
Niğde’nin Çiftlik ilçesi Mahmutlu Köyü’nde doğan Yusuf Aydın, doğduğu topraklardaki vatandaşları ziyaretlerinde yoğun bir ilgiyle karşılandığını belirterek; “Sorunları şikâyet eden değil çözümler sunmak için, elimi taşın altına koymak için aday adayı oldum. Niğde’nin ve Melendiz yöresinin makus talihini yenmek için çalışmalarıma ara vermeden devam ediyorum. Bizi gönüllerine basan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Dünyanın farklı bölgelerinde edinmiş olduğun tecrübeleri ve hayat görüşü ile halkın sorunlarına çare aramak, derman bulmak için aday adaylığını açıkladığını ifade eden Yusuf Aydın, “Ülkemizin geçirdiği zor dönemlerde dimdik ayakta duran, Türkiye’nin en köklü partisi Milliyetçi Hareket Partisi’nden Milletvekili aday adayıyım” diyerek sözlerini tamamladı.  
 
Editör: TE Bilişim