Niğde Valiliği ve Niğde İl Özel İdaresinin başlattığı köy yollarına ağaç dikimi programı kapsamında Uulukışla ilçesine bağlı köy yollarına 40 bin fidan dikildi. 


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında Niğde il genelinde başlatılan "Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında Ulukışla ilçesine bağlı köy yollarında çeşitli türlerde 40 bin fidan toprakla buluştu.


Konu ile ilgili Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar şunları söyledi; “Valiliğimiz tarafından Niğde il genelinde başlatılan Ağaçlandırma Seferberliği ilçemizde başarı ile uygulanmaktadır. Sadece bu işlerle ilgili istihdam ettiğimiz 197 işçi köylerimizde 40 bin fidanın dikimini tamamlamıştır. Dikilen bu ağaçların sulanması için her köyümüze Niğde İl Özel İdaremiz tarafından 5 tonluk basınçlı su tankeri hibesi de bu ay içerisinde yapılacaktır. Bu gün diktiğimiz fidanlar 5 yıl sonra yetiştiğinde köy yollarımız yemyeşil ve tertemiz olacaktır. Köylerde yaşayan bu günün çocukları yıllar sonra bu iş de emeği geçenleri hayırla yad edecektir. Bu hizmetlerde bize maddi ve manevi güç veren Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç'a, emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşların amir ve memurlarına, işleri yakından takip eden muhtarlarımıza ve bu işi sahiplenen evinden taşıdığı su ile bu ağaçları sulayan saygıdeğer vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyor ve dikilen bu fidanları milletin efendisi olan köylülerimize emanet ediyorum" dedi.






Editör: TE Bilişim