Niğde'nin Ulukışla İlçesine bağlı Çiftehan Beldesi'nde 17 yıldır böbrek yetmezliği çeken emekli işçi 43 yaşındaki Yakup Öngel, ablası 45 yaşındaki Nurten Mutlu'nun bağışladığı böbrekle diyalizden kurtulma hayalleri kurarken, organ nakli yapıldıktan 3 gün sonra kalp krizinden öldü.

Çiftehan Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Saire ile evli, iki çocuk babası Yakup Öngel, böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle çalışamaz duruma gelince, malulen emekli oldu. Diyalize mahkum olan ve haftada üç gün makineye bağlanan Yakup Öngel'e yardım eli "Kardeşim seni bu çileden kurtaracağım" diyen ablası Nurten Mutlu'dan geldi. Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi'nde yapılan testlerde Yakup Öngel'in dokuları, ablası Nurten Mutlu ile uyuşunca organ nakline karar verildi.

Aynı hastanede 12 Ağostos'ta yapılan ameliyatla Yakup Öngel'e ablası Nurten Mutlu'nun böbreği nakledildi. Ablasının fedakarlığıyla hayata tutunmaya çalışan Yakup Öngel, 17 yıl beklediği böbreğe kavuştuktan 3 gün sonra kalp krizinden öldü. Yakup Öngel'in uzun yıllar diyalize girdiğinden dolayı damarlarının yıprandığı, kalp krizinin de bu nedenle kaynaklandığı belirtildi. Öngel'in ölümü ailesini yasa boğdu. Kardeşine böbreğini veren abla Nurten Mutlu'ya acı haber verilemedi. Öngel'in cenazesi ailesi tarafından alınıp, Niğde'nin Ulukışla ilçesinin Çiftehan Beldesi'nde toprağa verildi.

 




Editör: TE Bilişim