Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında Niğde’de düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende Atatürk Anıtı’na Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluş üyeleri çelenk sundu.
Çelenk sunumunun ardından saatlerin 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldığında tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de de saygı duruşunda 2 dakika hayat durdu. İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanındaki tören son buldu. 

 Düzenlenen törene Niğde Valisi Cahit Çelik, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma programında günün anlam ve önemine değinen konuşmayı 23 Nisan Havacılar Ortaokulu Müdürü Erkan Polat yaptı.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve yine 23 Nisan Havacılar Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sunumu ile devam eden program, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylenmesinin ardından sona erdi.

Niğde'de Halk Oyunları Çocuk Şenliği Yapıldı Niğde'de Halk Oyunları Çocuk Şenliği Yapıldı

Kültür merkezinde düzenlenen program sonrası Atatürk temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Editör: Selim GÖKEL