İnancımıza göre yaratılan ilk insan Hz. Âdemdir. Nuh tufanından sonra dünya yeniden kurulmuştur. İnsanoğlunun ikinci atası Hz. Nuh (as) dır. Nuh Peygamberin Ham, Sam ve Yasef isminde üç erkek evladı vardır. Nuh’un torunu, Yasef’in Oğlu’nun ismi Türk’tür Türk’ün hükümdarlık yaptığı bölgeye Türkistan ismi verilmiştir.
Türkler, Hz. Nuh’un torunu Türk’ün soyundan gelmektedir. Türklerin ilk başbuğu olan Türk, zeki, cesur ve uygarlığa açık bir liderdi. Bir müddet sonra bu Türk yurdunda bir doğal afet meydana gelmiştir. Bunun üzerine M.Ö 5000 yıllarında Türkler dünyanın çeşitli bölgelerine “Büyük Göç olayı” ile birlikte anayurtlarını terk etmek zorunda kalmışlardır.
Yapılan araştırmalarda Nuh'un gemisinin karaya oturduğu “Ararat Dağı'nın” Türkiye'deki Ağrı Dağı olduğu anlaşılmış, Türkler tüm dünyaya buradan dağılmıştır.
Türklerin Konuştuğu Türkçede tam 75000 kelime bulunmaktadır ve bu dünyanın en eski ve en zengin dilidir. Türklere ait ilk “Çivi Yazısı” M.Ö 4000 yıllarında ortaya çıkmıştır. M.Ö 3000 yıllarında ise sistematik olarak Alfabeyi “Anıt-kaya” yazıtlarında görmekteyiz.
Genelde Türklerin yerleşim yerleri olan; Yakutistan, Moğolistan’da -Orhun-Yenisey, Altaylar-Kurgan, İskandinavya’da, Suriye’de-Ürdün’de, İtalya’da Etrüsk yazıtları, Anadolu da Antalya-Side, Eskişehir Yazılı kaya, Konya Çatalhöyük, Ankara, Erzurum, Burdur, Van, İstanbul, Sinop, Trabzon gibi birçok yerde “Anıt-Kaya” yazıtlarına rastlıyoruz.
Amerikalı araştırmacı yazar Gene D.Matlock, Amerikan yerlilerinin kökenleri üzerine uzun yıllar boyunca araştırmalar yapan bir bilim adamıdır
Hermes Yayınları tarafından Türkçe olarak basılan “Ey Dünya İnsanları Hepiniz Türksünüz” adlı kitabında Türklerin kökenini araştırmış sonuçta, Mayalar, Aztekler, Kızılderililer, Ruslar, Hintliler, Araplar, İngilizler, İtalyanlar, Kuzey Avrupalıların yanında Buda’nın Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed’in (sav) de Türk ırkından geldiğini savunmaktadır.
Yazar;“Kayıp bir uygarlığın sırları dünyayı nasıl değiştirebilir” adlı kitabında ise, ilk insanların Türklerle başlayıp daha sonra dünyaya dağıldığını, ilk konuşulan dilin Türkçe olduğunu, bilimin, felsefe ve dinin yine Türklerden doğduğunu söylüyor.
Gene D.Matlock; Elimi neye atsam önünde sonunda her şeyin kaynağı olarak karşıma Türkler ve coğrafya olarak da Türkiye ve Orta Asya çıkıyordu. Zira dikkatle incelediğimde Eski Ahit, Tevrat ve Zebur ve İncil'de bahsedilenler aslında Nuh'un Gemisi efsanesi, Büyük Tufan. Hepsinin kökeni Türkiye ve Türklere dayanıyordu. Bu da bana şunu gösteriyordu: İnsanlığın başladığı yer Türkiye idi. Biz insanlar tüm uygarlığın atası olarak Sümer, Yunanistan, Mısır ve Çin'i görmeye yanlış bir şekilde şartlanmışız.” diyor
Hintlilerin Kutsal Kitabı “Mahabharata ”Türk tarihine geniş yer ayırdığını biliyor muydunuz? Bu kitapta Yunanlıların büyük tanrısı Zeus, Kudüs, İsa kelimelerin aslının Türkçe olduğu, adı geçen yerlerin İsrail de değil Türkiye'de bulunduğunu, Hz. İsa’nın bu topraklarda yaşadığını ifade ediyor.
Bilim adamlarınca DNA'ları incelenen İrlandalılar, Galiler, İskoçyalılar, Vikingler, Finikeliler Roma'nın kurucusu Etrüskler, Kızılderililerin Türk soyundan geldiği tespit edilmiştir. Amerika ve Meksika'da bugün de Türkçe kökenli birçok kelime kullanılıyor. Dünya uygarlığının Orta Asya'dan tüm dünyaya yayıldığı görüşü hâkim bir kanaattir