Türkiye halkı birçok irili ufaklı etnik topluluklardan oluşuyor.
Yapılan araştırmalar da yüzde 872si Türk. Diğer topluluklar Zaza, Kırmanç, Solhani ve Bohtani, Ermeni, Gürcü, Rum, Levanten, Boşnak, Abaza, Yahudi, Çerkez, Çeçenlerdir.
 
Yahudiler Musevi, Ermeni ve Rumlar Hıristiyan, diğerleri Müslümandır.
Yahudi dönmeleri yani sabatayistler yanında diğer etnik topluluklarda Müslüman gözüken dönmeler mevcuttur. Özellikle dinci gruplarda Ermeni-Rum dönmeleri etkin konumdadır.
 
Siyasette de; Türk Milleti deyimini ısrarla kullanmayanlar, etnik damarlarının gereğine göre hareket etmektedirler. Türkiye’de etnik kimlikler, Müslüman örtüsü altında, halkın çoğunluğunun desteğini almış durumda. İcraatlara bakıldığında bunun çarpıcı örneklerini görmek mümkündür. Nasıl mı?
 
Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsilde Yahudi birinin tercih edilmesinin akabinde Türk lirası logosu da, Ermeni para biriminin tersi ama aynısı olarak ilan edileverdi
 
TL'nin yeni simgesini; kimi simgeyi şemsiyeye benzetti, kimi içinde illuminatinin gözünü gördü, kimi de Tayyip Erdoğan'ın baş harflerine benzetti, kimileri Euro'ya benzetti. Simge bazılarına direği, bazılarına golf sopasını hatta bazılarınaysa yalnızlığı hatırlattı.
Sembol; Ermeni Para birimi Dram'da kullanılan sembolün tersi. Şimdi bu sizce tesadüf mü?

  
Eurovision ‘da Türkiye, Türkçe ile seslendirilmiyor. Yıllardır yarışmaya İngilizce ile giriliyor. Ama birileri inadına Türkçe şarkı göndermiyor.
 
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında Bulgaristan'ı temsil edecek Roman kökenli şarkıcı Sofi Marinova'nın seslendirdiği Love Unlimited (Sınırsız Aşk) adlı şarkının nakarat bölümünde Türkçe sözler de geçiyor. Hızlı bir ritme sahip şarkının nakaratı Türkçe olarak Seviyorum seni sözleri ile başlıyor.
 
Yıllar önce ailesinin Adana'dan Hollanda'ya göç etmesiyle orada doğup büyüyen Joan Franka'nın gerçek adı ise Ayten ise You And Me şarkısıyla Hollanda’yı Eurovision'da temsil edecek. Yani Hollanda’yı bir Türk temsil edecek.
 
Eurovision'da Türkiye'yi bir Yahudi temsil edecek! Can Bonomo, Musevi kimliği ile ilgili yapılan yorumlara da yanıt verdiği programda, Ben Türküm Yahudi olmak bir dindir, diyor.
 
Peki Türkiye’nin yetkili siyasetçileri ne diyor? Milletim ya da milletimiz. Peki hangi millet? Açıklamıyorlar, açıklayamıyorlar.
 
Bu insanlar, gerçek etnik kimliklerini açıklamaktan neden çekiniyorlar. ABD’li Amerikalıyım der, kökenini de söyler. Fransa’da yaşayanlar Fransızım ama etnik kökenim şu der.
 
Sizce Türkiye’de etnik kimliklerini açıkça söyleyenler var. Ya kendilerini Müslüman kimliği altında gizleyenler acaba hangi milletten hangi etnik kimlikten dersiniz? Bir düşünün olmaz mı?
 
Günün Sözü: Kimlik insanın kendini bedensel ruhsal ve kültürel olarak hissettiğidir.