Güç oyunu bozar. Dünyada Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Dost görünen ülkelerin gerçek niyetlerini hep birlikte görmekteyiz. Eğer yurt savunması halk tarafından desteklenmezse çalışmalar başarıya ulaşmaz.

            Tuğgeneral Osman Pamukoğlu; “Sıcak savaşlar, siperde beklemekle kazanılmaz” diyor Bu tespitlere katılmamak mümkün değil. Türk devleti ne zaman söz sahibi olmaya başlasa mutlaka birileri rahatsız olup fitne çıkarmaktadır.

Doğu Anadolu gerçeği bunun açık delilidir. Çünkü Doğu Anadolu halkı ekonomik açıdan bu tip istismara açıktır. Bu bölgedeki yerleşim yerleri çok dağınık olduğu için denetimi de zordur. Uyuşturucu ve kaçakçı kuryesi burada çok rahat çalışmakta,.dost görünen ülkelerde buna çanak tutmaktadır.

 Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde Türk askerinin başına geçirilen çuvallar, hiçbir zaman unutulmadı. Bu olay haysiyet kırıcıdır ve savaş kaybetmekten daha beterdir.

Türk Halkı gücünü bilecek, devletine inanacak, devlette halkından güç alacaktır. “Padişahım çok yaşa” fikri doğru bir davranış biçimi değildir.

Sivil toplum örgütleri görevlerini yerine getirmede yeterince duyarlı değildir. Bu işler tankla, tüfekle değil, yürekle olur. O zaman birçok yanlışlar kendiliğinden çözülür. Aksi takdirde Doğudaki problemler bitmez. Çünkü “kurt ağacın özüne girmiştir

Barzani ve Talabani’yi yıllarca besledik, koruduk, başımıza bela ettik. Türk diplomatına verilen T.C.’nin kırmızı pasaportuyla dünyada serbest dolaşmalarını sağladık. Doğuda 35 bin Mehmetçiğin, kanını akıtan PKK’ için şimdi de genel af çıkarılması için Türkiye üzerine baskı yapılmaktadır. Yanlışı yanlışla düzeltmenin mantığı olamaz.

Tuğgeneral Osman Pamuk oğlu; “Bugün Türkiye’de 853 bin asker vardır. NATO’nun ağırlığını biz çekiyoruz. NATO’dan istenilen desteği göremiyoruz PKK bitmedi, bitmezde. Doğuda sınır karakolları değişken olmalı, yoksa keklik gibi vurulurlar. Kürdistan ve Ermenistan haritaları Doğu Anadolu’yu parsellemiş durumdadır.

Süratli asker “Sürmene bıçağı” gibi keskin olur. Doğuda yeri belli olan 5000 PKK sürüsü vardır. Yedi yıldır aynı yerde duruyor. Biz onlara dokunamadık. PKK’nın “Kannas” tipi 8 bin metre menzilli silahına karşı bizim elimizdeki silah 4 bin metre etkilidir. PKK ile çatışma “şeytanla çelik çomak” oynamaktır. Askerimiz yeterli tecrübeye sahip olmadığı için sıkıntı yaramaktadır. Diyor.

Doğu’da bizim asker yolda giderken, halkın bazısı koyun otlatıyor, bağ-bahçe işi yapıyor. Bir bakıyorsunuz ki bazıları sizi tuzağa düşürüyor. Vatandaşla PKK’lıları ayırmak kolay değil. Sıkıntı buradadır. Çevremiz adeta ateş çemberine döndü.
Şimdi de Suriye belası başımıza musallat oldu. Bu gün, her zamandan daha ziyade birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır. Millet olarak tek yumruk, tek yürek olmanın zamanıdır. Saygılarımla.