Yaşadığımız bölgede karayolu taşımacılığının yaygın olmadığı çocukluk ve gençlik dönemlerimde tren ile seyahat bireylerin en önemli seyahat vasıtası idi.
 
Aile olarak Pozantı-Niğde arasında trenle geliş gidiş yapardık.
 
Tarihteki yerini gelişen teknolojine bırakan buharlı treninin düdüğünü işittiğimizde gurbetteki yakınlarına kavuşma özlemindeki insanların yaşadıkları duyguları hatırlardım.
 
Tren yolculuğunun nostalji yaşamak isteyenler için özel öneminin bulunduğunu bilmemek mümkün mü?
 
Trenin hemen her İstasyonda duruşunda, iniş ve binişlerde çok hareketli dakikalar yaşandığı bir gerçek iken hareketinde ise pencereden alabildiğince doğayı seyretmenin keyfi bir başka idi. Özellikle hiç seyahat etmediğiniz bölgelerin güzergâhında doğanın bağrındaki dağlar, ovalar, yaylalar, tepeler…
 
Yeryüzünü biçimlendiren, yörelerin niteliklerine göre farklılıklarını gözlemlediğimiz; adeta kucaklaşan ormanlarımız, bozkırlar, tarlalar, bahçeler, özlemimiz olan fidanlardan yoksun alanlar gözbebeklerimize projektör misali yansır.
 
Aradan yıllar geçti. Karayolu taşımacılığı yaygınlaştı.
 
 
Mevcut yollar iyileştirilirken bir yandan da duble ve hatta Oto Yol projelerinden bitirilenler hizmete sunuldu.
 
Bir dönem trenlerle seyahatte gerileme yaşandı.
 
 
Bu durum karşısında TCDD özeleştiri yapmak suretiyle trenlerin fiziki durumlarını çağın ihtiyaçlarına uyumlu hale getirilmesi projesini uyguladı.
 
Nihayet iyileştirmelerin ürünü meyveler alınmaya başladı.
TCDD Niğde Gar Müdürlüğü İstasyonuna gelen ve giden yolcu trenlerine ilgi her geçen gün artıyor.
Yolcular seyahatlerini TCDD Niğde Gar İstasyonuna Erciyes Ekspresi ve Çukurova Ekspresi yolcu treni ile yapıyorlar.
 
2010 Yılının ilk 6 aylık döneminde; Niğde Gar İstasyonundan 13 bin 821 yolcu giderken 11 bin civarında yolcu geldi.
 
TCDD Niğde Gar Müdürlüğünün yük taşımacılığı işlemlerinde de artış gözlendi.
 
Yük taşımacılığında yılın ilk 6 aylık döneminde 85 bin ton yük gönderilirken 5 bin ton civarında yük ise Niğde Gar İstasyonuna ulaştı.
 
Erciyes Ekspresi Adana yönüne saat 09.36’da, Kayseri yönüne ise saat 20.41’de yolcularını aldıktan sonra hareket ediyor.
 
Çukurova Ekspresi Niğde’den Adana yönüne saat 03.51’de, Ankara yönüne ise saat 23.21’de geçiş yapıyor.
 
Erciyes ve Çukurova Ekspresi yolcularının bilet fiyatları da piyasa koşullarının altında bulunuyor.
 
Erciyes Ekspresi’nin yolcuları Adana yönüne Bor, Kemerhisar, Ulukışla, Gümüş, Çiftehan, Pozantı, Hacıkırı, Yenice, Adana; Kayseri yönüne ise Hüyük, Yeşilhisar, İncesu, Boğazköprü, Kayseri güzergâhından seyrediyor.
 
Çukurova Ekspresi’nin yolcuları ise Adana yönüne Bor, Ulukışla, Gümüş, Çiftehan, Pozantı, Hacıkırı, Yenice, Adana; Ankara yönüne Yeşilhisar, Kayseri, Yenifakılı, Şefaatli, Yerköy, Kırıkkale, Elmadağ, Ankara istasyonlarında yolcularını indirip bindirebiliyor.