Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Şehirlerarası ve şehir içi yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması kapsamında denetim yapıldı. Niğde Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluğunun başlamasıyla değişik güzergâh ve saatlerde Kış Lastiği Denetimi yapıldı.

Polis ekipleri, otobüslerin kış lastiği takıp takmadığını denetledi, lastik diş derinliklerini ölçtü, sürücülerin bulundurması gereken evrakı kontrol etti.

Konu ile ilgili Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “ Vatandaşların güvenli bir trafik ortamında can ve mal güvenliklerini güvence altına almak ve araçlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek amacıyla kent merkezinde 1-2-3 Aralık 2023 tarihlerinde değişik güzergâh ve saatlerde ‘’Kış Lastiği Denetimi’’ yapıldı. Bu denetimler kapsamında, Niğde geneli 13 trafik ekibi ve 26 personelin katılımıyla 2 bin 720 Araç sürücüsü denetlenmiş ve bu denetlemeler sonucunda; 1 Araç sürücüsüne KTK’nın 65/A maddesinden (Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda, yılın zorunlu tutulan dönemlerinde kış lastiği kullanmamak) olmak üzere, İhlali ve eksikliği bulunan 76 Araç sürücüsüne trafik idari para cezası uygulanmış, Eksikliği tespit edilen 16 Araç trafikten men edilmiştir” denildi.

Editör: Selim GÖKEL