Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Tarım Televizyonunun yayın hayatına başlayışı  Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in de katıldığı canlı yayınla kamuoyunun bilgisine sunuldu.
         http://tarimtv.gov.tr adlı internet sitesi ve 11172 sembol 2960 pol.5,6 fec Yatay(H) uydu frekansından izlenebilecek olan Tarım Tv.nin tanıtımı Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Cemil USANMAZ, İl Müdür Yardımcısı Aydın TÜFEKÇİ, Şube Müdürleri, personeller ve Sözleşmeli Tarım Danışmanları tarafından canlı olarak izlendi.
         İl Müdür Cemil USANMAZ Tarım TV.nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada “Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatı birimlerinin faaliyet, politika ve uygulamalarının daha etkin biçimde duyurulması amacıyla Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan çiftçi eğitim filmlerine internet üzerinden de erişimin sağlanarak tarımsal yayımdan beklenen sonuçların etkinliğinin artırılması, üretici ve tüketici açısından önem taşıyan güncel konularla ilgili doğru ve yeterli bilgilendirme yapılması gibi maksatlara yönelik olarak http://tarimtv.gov.tr internet sitesinin test yayınları son aşamaya gelmiştir.
 
Bugün saat 10.30 itibariyle Ankara’da Bakanlık Merkez üst düzey yöneticileri, tarıma hizmet veren sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri ile Bakanlığımız personelinin katılımıyla geniş kapsamlı bir tanıtım toplantısı organize edilmektedir. Bu projenin kamuoyuna, tarım sektöründe faaliyet gösteren sektör kuruluşlarına ve hedef kitleye tanıtımı ile “Web Tarım TV” açılışı gerçekleştirilmektedir.
 
          İnternet ortamında açılışı gerçekleşen tarım televizyonunun tarım camiasını hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. diye konuştu.
           Tarım Tv.nin yayın hayatına başlamasıyla birlikte çiftçiler her türlü tarımsal yayını internet ortamından veya uydu yayını üzerinden takip edebilecekler.
 
Editör: TE Bilişim