Facebook kullanımında dünya 4.'sü olan, anlık mesajlaşma servisi MSN kullanımıyla dünya sıralamasında ilk 10'a giren Türkiye
Sosyal paylaşım ağı Facebook kullanımında dünya 4.'sü olan, anlık mesajlaşma servisi msn kullanımıyla dünya sıralamasında ilk 10'a giren Türkiye, bilişim teknolojilerini üretime yansıtmada ise 71. sırada yer alıyor.
Dünya Ekonomik Forumu (DEF), Bilişim ve İletişim Teknolojileri (ICT) 2010-2011 raporunda, Kuzey Avrupa ve Asya ülkelerinin internete bağlanma oranının giderek arttığını belirtirken, bu teknolojileri en iyi kullanan ülkeler listesinde Türkiye 71. sırada yer aldı. Bilişim ve Teknoloji altyapısının gelişmişliği ile internete bağlanma oranının artmasının ülkelerin ekonomilerini kalkındırmaya yardımcı olduğunun altını çizen DEF'in 138 ülkeyi kapsayan araştırması sonucu hazırladığı raporda, dijital ekonomide rekabet ve bilişim ile iletişim teknolojilerini en iyi kullanan ülkeler listesinde İsveç ve Singapur başta geldi.
Kuzey Avrupa ve Asya ekonomilerinin büyümelerini sağlamada bilişim ve iletişim teknolojilerini en iyi kullanan ülkeler olduğunun altı çizilen DEF raporundaki sıralamada, Türkiye 71. sırada yer aldı. Raporda, Finlandiya 3, İsviçre 4, ABD 5. sırada yer alırken; DEF, bilişim ve iletişim teknolojilerinin, ekonomik, çevre ve sosyal olarak daha sürdürülebilir bir dünya için anahtar konumda olduğuna işaret etti.
Bilgisayar ve iletişim teknolojilerini kullanmanın son yılların en ciddi ekonomik krizinden çıkmak için de önemli olduğu belirtilen DEF'in raporu, gelecek on yılda modernleşme ve innovasyon yolunda toplumu dönüştürebilmek için bilişim ve iletişim teknolojilerinin gücüne odaklanıyor. Raporda, Tayvan-Çin 6, Danimarka 7, Kanada 8, Norveç 9, Güney Kore 10, kuzey ülkelerinden İzlanda 16, Asya ülkelerinden Hong Kong 12. sırada yer buldu.
 
 
Editör: TE Bilişim