Niğde Belediyesi Kent Otomasyon Sistemi'nin (NİĞKOS) önemli bir adımı olarak kabul edilen T-Belediye Projesini hayata geçirdi. T-Belediye uygulamasıyla vatandaşlar vergi borçları başta olmak üzere bir çok bilgiyi kolaylıkla telefondan öğrenebiliyor ve ödeme yapabiliyor. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.

Niğde Belediyesi'nin vatandaşlarla iletişim köprüsü olan "Akıllı Masa" uygulamasının ardından T-Belediye Projesi de hayata geçti. Kent Otomasyon Sistemi kapsamında hayata geçirilen T-belediye uygulaması vatandaşların için önemli kolaylık sağlıyor. Vergi ve su borcunu öğrenmek, bu borçları ödemek ya da belediyeyle ilgili istek ve şikayette bulunmak isteyen vatandaşlar belediyeye gelmeden işlemlerini telefon aracılığıyla yapabiliyor. 444 51 01 numaralı telefonu arayan vatandaşlar, tamamen bilgisayarın yönlendirmesiyle gerçekleşen işlemlerde hiçbir problem yaşamıyor. Üstelik herhangi bir zaman kısıtlaması olmaksızın 7 gün 24 saat hizmete açık olan bu sistemden yararlanabiliyorlar.

Şehir içi ve şehir dışında ikamet eden vatandaşların yanı sıra yurt dışında da ikamet eden hemşerilerimiz için hayata geçirilen bu uygulama sayesinde emlak vergisi ve su borcu gibi ödemelerin kredi kartı ile ödeme imkanı sağlıyor.

AKILLI MASA ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Niğde Belediyesi ile vatandaşlar arasında bir iletişim köprüsü konumundaki Akıllı Masa uygulaması da vatandaşların çözüm adresi olmaya devam ediyor. Vatandaşların her türlü görüş, talep ve şikayetlerine cevap verip çözüm bulan Akıllı Masa'ya 2015 yılı içinde 10 bin 500 başvuru yapıldı.

Vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde Niğde Belediye binasının giriş katında kurulan Akıllı Masa birimine, sorun şikayet ve önerisi olan vatandaşlar şahsen başvurabildikleri gibi, e-mail, faks, t-belediye, sesli yanıt, telefon ve web üzerinden de ulaşabiliyor. 444 5101 numaralı telefon ile, 0388 232 35 68 numaralı faks, [email protected] internet adresi ile Niğde Belediyesi’nin web adresine ulaşan vatandaşlar, sorun istek ve taleplerini Akıllı Masaya iletebiliyor.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi'nin ulaşımı en kolay kurumlar arasında yer aldığını belirterek, "Kent Otomasyon Sistemi, Akıllı Masa uygulaması ve bu sistemlerin en önemli adımlarından biri olan T-Belediye uygulamasıyla, artık Niğde Belediyesi hemşehrilerimize bir telefon kadar yakın oldu. Vatandaşlarımız, telefon, e-mail, internet, faks, web ve sesli yanıt gibi uygulamaları barındıran sisteme kolaylıkla ulaşabiliyor, her türlü istek, öneri ve şikayetini iletebiliyor. T-belediye uygulaması da vatandaşlarımızın belediyeye gelmeden, vergi ve su borcunu öğrenme hatta ödeme kolaylığı sağlayan bir uygulamadır. Kurduğumuz altyapı sistemi ile hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştıran uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim