• Rekor Yazılım Geliri: 2011 Yılının Dördüncü Çeyreğinde Yazılım Gelirleri %16 Artarak 1,74 Milyar Euro’ya ulaştı (Sabit Kurda %17 oranında); 2011 Yılı Genelinde ise Yazılım Gelirleri %22 artarak 3,97 Milyar Euro oldu (Sabit Kurda %25 oranında). 
• Gelir Yönetiminde Beklentilerin Ötesinde Artış Sağlandı: 2011 Yılında Yazılım ve Yazılımla İlgilii Hizmet Gelirleri* %15 (Sabit Kurda %17 oranında) Artış Gösterdi. 
• Faaliyet Kâr Yönetiminde Beklentilerin Ötesine Geçildi: 2011 Yılında Faaliyet Kârı* 4,71 Milyar Euro (Sabit Kurda 4,78 Milyar Euro) Oldu.
• Kâr Marjında Güçlü Bir Büyüme Kaydedildi: 2011 Yılı Faaliyet Kâr Marjı* Sabit Kurda %1,1 Puanlık Yükselişle %33,1 Oldu.
Şirketin SAP HANA ve Mobil Alanlara Yönelik Beklentileri Aşıldı: 2011 Yılı Yazılım Gelirlerinin 160 Milyon Euro’dan Fazlası SAP HANA ve 100 Milyon Euro’dan Fazlası ise Mobil Çözümlerden Elde Edildi. 
(*IFRS Dışı)


2011 yılı dördüncü çeyrek performansının bir ön değerlendirmesini gerçekleştiren SAP AG (NYSE: SAP), tarihindeki en iyi yıl sonu ve dördüncü çeyrek performansına ulaştığını açıkladı. 2011’de ulaşılan olağanüstü sonuçlar nedeniyle SAP, geride bıraktığımız yıla ilişkin geniş değerlendirme raporunu açıklamadan önce, sene içerisinde elde ettiği performansa ilişkin olarak bir ön açıklama yaptı. 

SAP’nin kurumsal iş uygulamalarından elde ettiği önemli başarıların yanı sıra, iş analitiği ve mobil çözümlerde kazandığı ivme ve SAP’nin yenilikçi teknolojisi SAP HANA’nın hızlı büyümesi, bu elde edilen rekor performansa ulaşılmasında etkili oldu. Çift haneli büyüme sağlayan SAP, rakiplerini geride bırakarak önemli bir pazar payı kazandı.

SAP’nin Co-CEO’ları ( Eş başkanları) Bill McDermott ve Jim Hagemann Snabe, “Belirsizliğin söz konusu olduğu bir ortamda, SAP 40 senelik tarihindeki en iyi sonuçları elde etti. Önemli oranda pazar payı kazandık ve tüm bölgelerde çift haneli büyüme sağladık.” şeklinde konuştu. “İnovasyon stratejimiz kazanmaya devam ediyor. Müşterilerimiz, sunduğumuz inanılmaz katma değeri görüyor ve SAP’nin en iyi seçim olduğunu onaylıyorlar.”

SPA CFO’su Werner Brandt, “Faaliyet kâr marjımızı artırırken geleceğe yönelik büyüme fırsatları yakalamak için pazara yönelik etkinliklere yatırım yapmaya devam ettik ve SAP olarak en baştan en uca kadar her alanda mükemmel sonuçlara ulaştık,” dedi.


SAP Hakkında

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, dünya çapında 53.000’den fazla çalışanı, önde gelen ürün ve servisleri ile müşterilerinin iş alanlarındaki inovasyonu artırmasına yardımcı oluyor. SAP çözümleri, üretim, gıda, tekstil, otomotiv, sağlık, perakende, finans ve kamu sektörünün de aralarında yer aldığı 25’den fazla sektörde faaliyet gösteren farklı ölçeklerdeki 176.000’den fazla SAP müşterisinin (Sybase satınalması dahil) iş süreçlerine destek veriyor. Bunun sonucunda dünya genelinde yılda 2,5 milyar elektrik, su, gaz faturası SAP sistemleriyle kesiliyor; 50 milyon banka hesabı SAP sistemlerinde yönetiliyor; 2,2 milyar ton çikolata SAP çözümleriyle üretiliyor. SAP, uygulama ve çözümleri ile dünya genelinde 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyor. Almanya merkezli faaliyet gösteren SAP, New York ve Frankfurt’un da aralarında yer aldığı birçok borsada “SAP” sembolü ile işlem görüyor.

SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i iş süreçlerini, SAP çözümleri ile kontrol ediyor. Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemi üzerinde üretilen on ürün bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 1.500’ün üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkanı sağlamış bulunuyor. SAP Türkiye hakkında daha ayrıntılı bilgi için 
www.sap.com/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz. 



Editör: TE Bilişim