Ömer Halisdemir Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı birinci sınıf öğrencileri derslerde öğrendiklerini uygulamak için sınıf arkadaşları ile birlikte Öğrenci TV kanalını kurdu. Her hangi bir resmiyeti ve kar amacı olmadan sadece kendilerini geliştirmek adına çalışmalarını yürüttükleri bu kanal ile YouTube üzerinden ve çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden yayın yapıyorlar.

Yedi Güzel Adam dizisinde yardımcı oyuncu olarak rol aldığı zamanlardan tanıdığımız aynı zamanda Hüsran ve Kara Sınıf kısa filmleri ile gönüllere taht kuran yakışıklı oyuncu, Öğrenci TV kanalının sahibi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon  Programcılığı Bölüm Başkanı Ömer Faruk Salman yaptığı açıklamada:''Lise yıllarımdan beri bu mesleğe karşı büyük ilgim var. Öğrenci TV ismi bizim ekip olarak kendimize kullandığımız bir isim aslında, her hangi bir şekilde uyduda yayın yapan televizyon kanalı veya üniversitemiz adına çalışmalar yapan bir grup değiliz. Biz derslerde öğrendiklerimizi uygulamak için kendi elimizden geldiği kadar sosyal faaliyetler, vine, kısa film, video haber yapmaya çalışıyoruz. Niğde'de gerçekleşen günlük olayları haber yapıyoruz. Bir gün okul çıkışı, hemen yanımızda trafik kazası olmuştu. Yanımda sınıf arkadaşlarım Kemal ve Tolga vardı. Kaza maddi hasarlı can kaybı veya ağır yaralının olmadığı bir kazaydı. Araç sahipleri hemen indi ve hasara bakıyordu. Ben hemen Kemal'e seslendim. Telefonu çıkar, haber yapalım bunu dedim. Cep telefonu ile çekime başladı. Bende hemen olay yerinde anlatmaya başladım. Tolga ise olayın tanığı olarak röportaj verdi. Ben 2 farklı profesyonel kurgu programı kullanmayı biliyorum. Bunu hemen kurguladım. Haber Toplama ve Yazma dersine götürdüm ve derste izledik. Hocamızda bu çalışmamızı beğendi ve devam etmemizi istedi. Bizde yeteneklerimizi birleştirelim, bir ekip kuralım diyerek başladık. Sınıf arkadaşlarım içersinde fotoğrafçığı iyi olan var. Kimisi güzel senaryo yazıyor, kimisi haberleri iyi yazıyor. Herkes'te farklı bir ışık var. Bizde yeteneklerimizi bu şekilde değerlendirmek istedik. Bize sponsor desteği olursa ekipman sayımızı arttırıp daha güzel işler yapabileceğimizi düşünüyorum'' dedi.

Henüz birinci sınıf olmasına rağmen ''Öğrenci TV'' projeleri ile Niğde'de kendilerine belirli bir seyirci kitlesi kazanan gençler şehirde gerçekleşen gündeme dair olayları haber yapıp sosyal medyada yayımlıyor. Bu sayede hem eğleniyorlar hem de mesleklerini öğreniyorlar.İlk yılında Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölüm Başkanlığını kazanan Salman başarılarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.

 
Editör: TE Bilişim