Niğde'nin ilk ve tek televizyon kanalı Niğde TV, uydu yayınına başladı. Niğde’de kesintisiz olarak sürdürdüğü televizyon yayıncılığı faaliyetini uyduya taşıyarak Niğde’de önemli bir eksikliği giderdi.

Türksat uydusu üzerinden yayın yapmaya başlayan Niğde TV, 11790 frekans, 27500 sembol, Yatay polarizasyonla Niğde’yi dünyaya taşıdı.

Niğde’nin tek televizyonu olarak yaptığı çeşitli spor, sanat, kültür ve siyaset programlarıyla ilgi çeken Niğde TV, uydu yayın üzerinden de geniş bir izleyici kitlesine ulaşarak Niğde’nin ilk uydu televizyonu olma özelliğine de sahip oldu.



Niğde’ye hayırlı olmasını dileyen Niğde TV Genel Yayın Yönetmeni Alparslan Başaran; “Niğde TV verdiğimiz ulusal yayın mücadelemiz sonunda hayata geçirildi. Tek gayesi Niğde olan, Niğde’nin sesini dünyanın dört bir köşesine götürme kararlılığında olan bu televizyon her kesime hitap edecek. Dil, din ve ırk gözetmeksizin herkesin sesi olacak olan Niğde TV’nin objektif yayınlarını ilerleyen süreçte herkes görecek” dedi.


Türksat 4A frekansında yer alan Niğde’nin ilk ve tek TV’sini 11793, Sembol: 27500, Pol Yatay frekansından izlenebilecek.



Editör: TE Bilişim