Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar Niğde’de bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Niğde Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Gıda, Sera, Tohum, Süt endüstrisi, Fidancılık, Patates ve Elmacılık Fuarı’na 350 firma ve 40 ilden gelecek ziyaretçilerin katılımıyla organize edileceğini söyledi. 


Günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin tarım fuarları olduğuna dikkat çeken Kenar: “ Dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarları tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknolojiyi üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi yürütmektedir” dedi.
Kenar, Niğde Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Gıda, Sera, Tohum, Süt endüstrisi, Fidancılık, Patates ve Elmacılık Fuarı’nın amacının tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerin, hayvancılık sektörünün sektördeki gelişmeleri makine ve teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ SAYISI ARTACAK

Niğde’nin bir tarım şehri olduğunu hatırlatan Başkan Kenar: “ Niğde tarım ve hayvancılık fuarı çiftçilerimize verimli üretim yapmaları için, yenilik değişim ve gelişimde öncü olan çok önemli bir adımdır. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz fuara 50 bin ziyaretçi geldi. Bu yıl bu ziyaretçi sayısının yüzde 50 artacağına inanıyoruz” diye konuştu.

ÇİFTÇİLER TEKNOLOJİ İLE BULUŞACAK

Fuarın 05-08 Kasım tarihleri arasında Pazartesi Pazar Yeri’nde kurulacak olan Fuar alanında saat: 10.00 ila 19.00 arasında ziyarete açık olacağını belirten Kenar: “ fuarda, tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkânının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçer döverler, toprak işleme, ekim dikim Makinaları, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme, alım ve satım imkânları oluşacaktır. 05-08 Kasım tarihleri arasında Pazartesi Pazar Yeri’nde kurulacak olan Fuar alanında saat: 10.00 ila 19.00 arasında ziyarete açık olacaktır. Fuarımıza ziyaretler ücretsizdir. Tüm ilgililerin fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. Fuarımıza destek veren odalara, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” dedi.


Editör: TE Bilişim