Niğde Belediyesi’nin hayata geçirdiği e-belediye ve t-belediye uygulamaları vatandaş için büyük kolaylık sağlıyor. 9 ayda t- belediyeyi kullanan kişi sayısı 55 bin 167 olurken e-belediye aracılığıyla yapılan işlem sayısı ise 854 bin 700 oldu.

Teknolojinin verdiği rahatlığı vatandaşa yaşatan Niğde Belediyesi telefon ve internet belediyeciliğini kusursuz hizmet anlayışıyla sürdürüyor. T-belediye yani telefon belediyeciliği, e-belediye ise internet belediyeciliği Niğde Belediyesi Kent Otomasyon Sistemi (NİĞKOS) tarafından tasarlanmış bir uygulama. t-belediye uygulamasıyla vatandaşlar vergi ve su borçlarını öğrenebiliyor, belediyeye dair istek ve şikayetlerini belediyeye gelmeden telefon vasıtasıyla yapabiliyor. Günün 24 saati hiçbir engel olmadan 444 51 01 numaralı telefonu arayan vatandaşlar işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. Ayrıca t-belediye’yle şehir içi ve şehir dışında ikamet eden vatandaşların yanı sıra yurt dışında da ikamet eden hemşehrilerimiz için emlak vergisi ve su borcu gibi ödemelerinin kredi kartı ile ödeme imkanı sağlanıyor.  Vatandaş için büyük rahatlık ve kolaylık sağlayan t-belediye uygulamasını 9 ayda 55 bin 167 kişi kullandı.

T-belediye’nin yanı sıra e-belediye hizmeti de oldukça kullanışlı. E-belediye uygulamasını kurulduğu tarihten bu yana ödeme yapılan işlem sayısı 854 bin 700 olduğu belirlendi.

Niğde Belediyesi verdiği her hizmette insan yaşamını kolaylaştırmaya, hizmeti vatandaşın ayağına götürmeye devam ederken t-belediye ve e-belediye uygulamalarından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar da Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ettiler.


 

 
Editör: TE Bilişim