İnternet teknolojisi her geçen gün geliştikçe, bu sektöre ilgi de aynı paralellikte artıyor.

 

Özellikle cep telefonlarının yeni teknolojisi  internet sektöründe çığır açtı. Bilgiye, görselliğe anında ulaşmak mümkün ve internet teknolojisinin kullanım yaşı da sürekli düşüyor.

 

Geçtiğimiz hafta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Birleşmiş Milletler tanımına göre 18 yaş altındaki her birey çocuk.  Niğde’de üç arkadaş çok küçük yaşlarda tanıştıkları bilgisayarla, internet ile bugün çocuk yaşlarında bilgisayarla boylarından ve yaşlarından büyük işler yapıyorlar.

 

İnternetin buluşturduğu, yaşları 15 ile 18 arasındaki Yusuf Karaca, Aydın Gülhan ve Serhan Yalçın   bilgisayar bilgilerini artık ticarete dönüştürmüşler. Akranları babalarından harçlık alırken, onlar kendi paralarını kazanmaya başlamışlar. Çocuk yaşta kurdukları yazılım, web ve grafik tasarım hizmeti sunan işyerleri ile Niğde’deki web alanındaki boşluğu dolduruyorlar. Üstelik güzelde iş çıkarıyorlar (buradan görün)

 

Çocuklar ama,  2012 yılından beri marka tescilli işletmeye sahipler. Bu çocuklar, 18 yaşına bir an evvel gelip şirket  haline dönüşmek istiyorlar. Çocukken bunları başaranlar yaşları ilerledikçe neler yaparlar kim bilir?

 

Yusuf Karaca, Aydın Gülhan ve Serhan Yalçın’ı  izlemeye devam edeceğiz…


Yasin YURTMEN çekti… Fatih ÖZATA yazdı..

Editör: TE Bilişim