İstanbul Mecidiyeköy de 10 kişinin ölümü ile sonuçlanan asansör faciası dikkatleri inşaat asansör firmaları ve iş güvenliği tedbirlerine yöneltti.

Haber: Selim GÖKEL

Bor İlçesinde İnşaat Yük Asansörleri tasarlayan bunun patentlerini alan bir firma var. Bor İlçesi Küçük Sanayide faaliyet gösteren Aymekanik firması sahibi  Makine Mühendisi Atilla Yıldız’dan son yaşanan asansör kazası ve patentlerini aldığı ve üretimi yapılan İnşaat Yük  Asansörleri  hakkında görüşünü aldık.

AB STANDARTINDA YÜZDE YÜZ YERLİ

Bor ve Niğde’de  30 yıl inşaat müteahhitliği yapan Makine Mühendisi Atilla Yıldız, inşaat sektöründe en fazla iş kazasına neden olan ilkel asansörlerin yerine %'de 100 yerli, patentli ve CE Belgeli, kolay kullanımlı inşaat dış cephe ve yük asansörünü Bor İlçesinde yaptı.

 

Avrupa Birliğinin Güvenlik ve Sağlık işareti olan CE belgeli İnşaat Dış Cephe ve Yük Asansörünü tasarlayıp patent ve CE Belgesini alan mucit  Makine Mühendisi Atilla Yıldız, inşaat müteahhitliği tecrübesi ile makine mühendisliği bilgisini birleştirerek Bor İlçesi’ndeki küçük atölyesinde, İnşaat Yük Asansörü, Tabliye Üzeri El Vinci, Katlar Arası Yük Asansörü, Gezer Remorklu İskele, Otomatik Uzaktan Kumandalı, Endüstriyel Kapı, Camekanlı Kapı ve Garaj Kapısı tasarladı ve patentlerini aldı.

Tasarlayıp patent ve CE Belgesi aldığı ürünlerin Ankara’da  bir firma  üretimi yapılıp yurt dışına da olmak üzere bir çok yere pazarlaması yapılıyor.  

GEREKLİ DENETİMLER YAPILSA BU OLAYLAR YAŞANMAZ

Bor İlçesinde yıllardır bu konularda çalışmalar yaptığını, yetkililerin ilgisizliğinden  de serzenişte bulunan  Mucit Makine Mühendisi Atilla Yıldız ; 30 Yıllık inşaat tecrübem ve makine mühendisi olmamdan dolayı inşaatçılar için büyük ihtiyaç olan dış cephe ve yük asansörleri tasarladım, yüzde yüz yerli olan bu ürünlerimin gerekli belgelerle birlikte patentlerini aldım.  İnşaat sektöründe en fazla iş kazası yaygın olarak kullanılan ilkel asansörden  meydana gelmektedir. Geçtiğimiz gün meydana gelen kazadan dolayı büyük üzüntü duydum. Bilindiği üzere ülkemizde gelişmiş ülkelerden daha çok iş kazaları meydana geliyor. Yetkili mercilerin gerek inşaatlarda, gerekse standart dışı güvenliği olmayan ilkel asansör üreten firmalarda gerekli denetimleri ne yazık ki  böylesi kazalardan sonra oluyor. Bu durumda İş güvenliği  ve sağlığı  konusundaki  duyarsızlığın devam etmesini sağlıyor. Umarım bundan sonra gerekli denetimler yapılır böylesi üzücü olaylar yaşanmaz” dedi.

 

YENİ ASANSÖR TASARIMLARI YAKINDA

Aymakine isimli firması ile Bor İlçesinde yeni yeni asansörler tasarlayan Atilla Yıldız, ilgili fuarlarda da stant açarak,  inşaat firmalarından gelen talepler üzerine 30 katlı inşaatlara personel taşıma amaçlı Personel Taşıma Asansörü tasarladığını çok yakın zamanda da üretime geçip inşaat sektörünün hizmetine sunulacağını belirtti.

 

  

Editör: TE Bilişim