Duke Nukem Forever'ın satışa çıkacağının duyurulması üzerinden tam 14 yıl geçti. O gün bu gündür bir türlü piyasaya sürülmeyen oyun için yeni bir çıkış tarihi verildi.

Dağıtıcı şirket, uzun süredir beklenen bu yapımın Kuzey Amerika'da 3 Mayısta, Avrupa ve dünyanın geri kalanında 6 Mayısta raflardaki yerini alacağını duyurdu. Oyun, Xbox 360, PlayStation 3 ve PC platformları için raflarda yer bulacak.

14 Yıllık Bekleyiş Sona Eriyor

Duke Nukem Forever
’ın (DNF) hazırlıklarına, ilk olarak 1997 yılının Nisan ayında, Dukem Nukem 3D'nin ardından başlanılmıştı. Yapımın 1998 yılı içerisinde çıkarılması bekleniyordu ancak daha sonra 3D Realms tarafından ertelendiği duyuruldu.

2000'li yıllara gelindiğinde, DNF hayranlarının ümidi her geçen gün azalıyordu. Ardı ardına gelen ertelemeler, bu oyunun artık çıkarılamayacağına olan inancı büsbütün artırdı ve artık kimse bu yapımdan bir şey beklemiyordu.

Son olarak geçtiğimiz sene 2K Games, Duke Nukem Forever'ın en kısa süre içerisinde raflardaki yerini alacağını ilan etti. Şirket, geliştiriciliği 3D Realms'tan alarak, Gearbox Software'e devredildiğini belirtti. Artık hayranların beklediği tek bir şey var: 3 Mayıs tarihinin bir an evvel gelmesi.

Editör: TE Bilişim