Intel ve Amerika’nın önde gelen moda evi Opening Ceremony tarafından geliştirilen ve giyilebilir teknolojilere yeni bir soluk getiren akıllı ve şık bileklik MICA, Aralık ayından itibaren satışa sunuluyor.

Intel ve Amerika’nın önde gelen moda evi Opening Ceremony tarafından geliştirilen akıllı bileklik MICA’nın teknik özellikleri gün yüzüne çıktı. Giyilebilir teknolojilere yeni bir soluk getiren ve adını “My Intelligent Communication Accesory (Benim Akıllı İletişim Aksesuarım)” ifadesinin baş harflerinden alan MICA, Opening Ceremony tarafından tasarlandı ve Intel’in üstün teknolojisiyle üretildi. Gelişmiş iletişim yeteneklerinin yanı sıra eşsiz tasarımıyla kadınsı bir aksesuar olan MICA, üretim sürecinin başından sonuna kadar bir moda tasarım markası ve küresel bir teknoloji şirketinin ortak çalışması sonucunda ortaya çıktı.

Uluslararası pazar araştırma şirketi Nielsen tarafından 2014 yılı ikinci çeyrekte yapılan Giyilebilir Teknolojiler Pazar Eğilimleri raporuna göre, kullanıcıların yüzde 53’ü aksesuar görünümündeki giyilebilir cihazları tercih ediyor. Araştırma, önümüzdeki süreçte teknoloji şirketlerinin moda markaları ile yapacakları işbirliği sonucunda kadınların günlük hayatlarında tercih ettikleri lüks aksesuarlar görünümündeki giyilebilir cihaz tasarımlarının giderek artacağını öngörüyor. Intel ve Opening Ceremony tarafından geliştirilen MICA, Nielsen raporunun da ortaya koyduğu öngörüler paralelinde giyilebilir teknolojilerin lüks kadın aksesuarlarına teknolojiyi entegre ederek bu alanda bir devrim niteliği taşıyor.

Akıllı ve modaya uygun lüks bir aksesuar olmanın yanında giyilebilir teknoloji kavramını yeniden tanımlayan MICA (Akıllı İletişim Aksesuarım), Aralık ayı itibarıyla New York ve Los Angeles’taki Openin Ceremony ile New York’taki seçilmiş Barney’s mağazalarında ve Openingceremony.us ve Barneys.com adreslerinden satışa sunulacak. İki yıllık AT&T kablosuz veri hizmeti dahil495 dolardan piyasaya sunulacak olan MICA, lüks kadın aksesuarlarına teknolojiyi entegre ederek kadının iş ile sosyal yaşamını bir araya getiriyor. MICA, modayı yakından izleyen kadınları yazılı mesajlarına, Google ve Facebook bildirimlerine ulaşmasını sağlamanın yanı sıra Intel ve TomTom tarafından desteklenen “Time to Go” (TTG) akıllı hatırlatıcı özelliğini de sunuyor.

Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, Opening Ceremony ile gerçekleştirilen, moda ve teknolojinin yakınsamasına yeni bir soluk getiren bu tasarımın giyilebilir teknolojilerde çığır açtığını belirtirken,“MICA, Intel’in giyilebilir teknolojinin sorunsuz çalışması ve üretken olmasının yanında gerçek anlamda arzulanabilir olmasını sağlamak için mücevheri de işin içine katıyor. MICA gibi moda, stil ve teknolojiyi bir araya getiren ürünler yaygınlaştıkça giyilebilir teknolojiler hayatımıza çok daha hızlı girecek” şeklinde konuştu.

MICA ÜRÜN ÖZELLİKLERİ:

· Mesajlaşma: MICA, yazılı mesajlara ve Gmail’deki gibi tasarlanmış “önemli kişi”lerden gelen mail bildirimlerine doğrudan erişim sağlıyor. Kullanıcılara cihazdan gelen bildirimleri reddedebilecekleri gibi kişiselleştirilmiş hızlı cevap verme imkânını da sunuyor.

· Takvim ve Etkinlik Bildirimleri: MICA, Google Calendar ve Facebook etkinlik bildirimlerini gösterirken kullanıcıların randevuları kabul etmelerine ya da reddetmelerine de imkân veriyor.

· Kişisel Sekreter: MICA, Intel ve TomTom tarafından desteklenen “Time to Go” (TTG) akıllı hatırlatıcı özelliğini de sunuyor. Bu özellik bulunulan yere göre bir sonraki randevuya gitmek için gerekli olan zamanı hesaplıyor. MICA aynı zamanda Yelp yerel arama motoruna da erişim sağlıyor. Bu özellik ile yerel iş hayatı hakkında değerlendirmeler incelenebilirken haberlere de ulaşılabiliyor. MICA kullanıcıları Yelp’i restoranları, mağazaları ve diğer yerel işletmeleri bulmak için de kullanabiliyorlar.

· Öncelikli Bildirimler: Kullanıcılar, bildirimleri ve mesajları kendi başına filtreleyecek VIP arama listesi düzenleyebiliyorlar. Titreşim tabanlı uyarı, kullanıcıyı gelen uyarılardan da haberdar ediyor.

· Tasarım: Geleneksel giyilebilir cihazların görünüşünde devrim yaratan MICA’nın çekici tasarımı, üst düzey işçilik ve 18K altın kaplamasının yanında eğimli safir cam dokunmatik ekrana sahip. Bir tasarımı siyah su yılanı derisi, Çin’den inciler ve Madagaskar’dan lapis taşlarına sahipken diğeri ise beyaz su yılanı derisi, Güney Afrika’dan kaplan gözü ve Rusya’dan obsidiyenle tasarlandı.

· Konfigürasyon ve Güvenlik: Bileklik uzaktan erişim ve uzaktan kilitleyebilecek kilit mekanizmasının yanında web tabanlı portal üzerinden konfigürasyon özelliklerini de taşıyor.

· Ücretsiz İki Yıllık AT&T Veri Hizmeti: MICA, AT&T ile internete bağlı ve bedeli Intel tarafından ödenmiş iki yıllık kablosuz servis planına sahip.

Intel hakkında:

Intel, bilişim teknolojilerinde dünya lideri bir marka olarak dünyanın bilişim cihazları için gerekli olan teknolojilerini tasarlayan ve üreten bir dernek gibi hizmet vermektedir. Kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konusunda da bir lider olan Intel, dünyanın çatışmalara hizmet etmeden üretilen ilk ticari mikro işlemci markasıdır. Intel hakkında daha fazla bilgiye www.intel.com.tr/basinhttp://www.facebook.com/intelturkiye ve http://twitter.com/IntelTurkiye adreslerinden, Intel’in çatışmalara hizmet etmeden yapılan çalışmalarına conflictfree.intel.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Intel ve Intel logosu Intel Corporation’ın Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki ticari markasıdır.

*Diğer isim ve markaların mülkiyet hakkı kendi sahiplerine aittir.

Editör: TE Bilişim