Konuşma devam ettikçe beğenirsiniz artık hoşlanmaya başladığınız an karşı taraftan bir teklif buluşalım mı? O soru sorulduğu anda başlar korku. Önce gevelersiniz sonra kabul edersiniz. Günler önceden düşünmeye başlarsınız ne yapmalıyım, ne giymeliyim, nasıl konuşmalıyım bir de günümüz şartlarında hiç tanımadığınız birinin size zarar verip, vermeyeceği..  Önce gerçekten buluşup- buluşmak istemediğinize karar vermeniz gerekir, karar verdikten sonra buluşmaya hazırlanabilirsiniz. Buluşacağınız gün sabahtan başlar hazırlıklar; en güzel kıyafetler seçilir, saçlar hazırlanır ve itinayla makyaj yapılır. Evet hazırsınız artık buluşmaya. Buluşma yerine gelmeden önce ufak bir heyecan alır önce, yaklaştıkça artar heyecan...
      
 Bugüne kadar kimseyle ilk buluşma yaşamadıysanız heyecanınız kat ve kattır. İlk önce ben beğenecek miyim korkusu vardır. Görüşme olduktan sonra beğeni devam ediyorsa o beni beğenecek mi düşüncesine geçer olay ve orada kalır. İlk buluşma korkusunu yenmek tamamıyla sizin elinizdedir.
       
 Buluştunuz ve bir yere oturduğunuz heyecanınız devam etmekte ve artık onu tanımaya başlama zamanı.. Elinizi, ayağınızı nereye koyacağınızı bile şaşırabilirsiniz. Aileyle ilgili, okulla ya da işle ilgili sorular cevaplandıkça heyecanınız biraz daha azalır. Sonra ise artık kendiniz gibi konuşmaya başlarsınız, ve sakın kendiniz gibi olmaktan çekinmeyin. Karşınızda ki insanı ne kadar çok beğenirseniz beğenin hep kendiniz olun, o zaman buluşmanın devamı gelecekse eğer anca öyle mutlu olabilirsiniz. İlk buluşma heyecanı herkes tarafından şiddeti farklı olarak yaşanır. Pişman olacağınız şeyleri yapmadığınız sürece her zaman buluşma yerinden mutlu ayrılırsınız. Buluşma olumlu ya da olumsuz geçsin tecrübelerinize tecrübe eklemiş olursunuz.

http://www.bizkadinlar.com/iliskiler/ilk-bulusma-korkusu-h863.html

Editör: TE Bilişim