Makyajı doğru şekilde uygulamak çok önemli. Güzel olacağım derken palyaçoya dönmek de mümkün çünkü. Ya da annesinin makyaj malzemeleriyle oynarken görüntülenen 5 yaşındaki kız çocuğuna…


Doğru şekilde uygulanmayan makyaj hayal ettiğinizden çok farklı bir görüntü oluşturup, sizi hayal kırıklığına uğratacaktır.

 
Kıyafetlerle, saç şekliyle ve yüz biçimiyle hiç de uygun olmayan bir makyaj, sizi olduğunuzdan daha kötü görünümlü biri haline getirebilir. Yanlışlık yapmaktan kaçının.
 
makeup2
Ayrıca doğru bir şekilde makyaj yapmadığınız takdirde, yaptığınız makyajı ortaya çıkaran yüz hatlarınızı ve makyajın görünürlüğünü yok edersiniz. Bu sadece rüküş değil aynı zamanda acemice yapılmış abartılı bir süs olur. Fakat güzel bir makyaj yaptığınızda, makyaj yapmış gibi değil güzel bir cilde sahip ve o cildi sadece canlandırmış gibi görünürsünüz. Doğru rengi ve doğru malzemeleri seçtiğiniz sürece, güzel yüz hatlarınızı ortaya çıkarabilir aynı zamanda küçük rötuşlarla daha iri gözlere ve daha küçük bir burna sahipmiş izlenimi verebilirsiniz.
 
Birbirine zıt far renklerini iyi karıştırırsanız çok etkileyici renkler elde edebilirsiniz.
 
Göz farı kullanmadan önce göz kapaklarına, şeffaf pudra ya da fondöten sürmek, gözün soluk görünmesini önler, kırışık görünümünü azaltır.
 
Yüzü aydınlatmak için çok açık renkli veya pembeye çalan bir fondöten seçmek hatalı bir seçimdir. Eğer fondöteniniz açık renkte olursa teninizi griye döndürür. Pembeye çalan fondöten ise yüzünüze yapay bir hava verir. Bu yüzden sarıya çalan koyu renkte ve cilt renginizle uyumlu bir renk seçin. Böylece doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz.
 
makeup3
 
Dudakları ince göstermek için koyu renk ruj kullanmak: Yapılması gereken açık renkte mat bir ruj seçmek. Dudaklarınıza kapatıcı ve fondöten sürerek kalın dudaklarınızı inceltebilirsiniz.
Pembe ve kayısı rengi pudra kulanmak: Pudra teni renklendirmek için değil matlaştırmak ve kadifemsi bir yumuşaklık sağlamak için kullanılır. Bu yüzden şeffaf, renksiz bir pudra seçin. Pudranın kalıp gibi yüze yapışmaması için T bölgesine ve ifadenizi donuklaştırmamak için göz çevresine fazla sürmeyin.
Alt göz kapağına kalem çekmek: Gözleriniz eğer birbirine çok yakın ise alt göz kapağına kalem çekerek orantısızlığı daha çok gözler önüne serersiniz. Alt göz kapağının iç tarafından başlayarak gözün yarısına kadar açık renkli bir kalem çekin. Dışına doğru ise koyu renkli bir kalem kullanın.
Alt kirpiklere rimel uygulamak: Alt kirpiklerinize rimel sürersiniz kirpikleriniz örümcek ağı gibi görülür ve bakışınızı aşağıya doğru çekersiniz. Sadece eyeliner ile ince bir çizgi çizebilirsiniz.
 
Daha genç gösteren makyaj hileleri:
 
Çizgileri gizleyin:
 
makeup4Göz kenarlarından yukarıya doğru dik bir şekilde toz far sürerseniz göz kenarındaki ince çizgileri gizlemiş olursunuz. Ayrıca düşmüş olan gözkapaklarımız çok daha gergin görünür. Eğer gözlerinizin altında çok çizgi varsa sadece üst kirpiklerinize rimel sürün.
Pembe yanaklar:
Yanaklarınıza pembe ve kayısı tonlarında allık sürerseniz hem yüzünüze renk gelir hem de gençliğinizdeki gibi sağlıklı görünen cildiniz olur. Ancak allığı sadece elmacık kemiğinizin en üst noktasına uygulayın.
Böylece hem çizgilerin içine allık dolmasına engel olursunuz hem de yanaklardaki çöküntüyü kamufle etmiş olursunuz.
 
Kusur kapatan makyaj hileleri:
 
Makyaj yapmanın belli kuralları ve mantığı vardır. Açık Renkler hatları ön plana çıkartır, koyu renkler geri plana atar gibi.
Açık renk olarak şeffaf pudra, koyu renk olarak pudra veya allık kullanılabilir.
Burun ile dudak arası uzun ise: Bu uzunluğu geri plana alabilmek için burun ile dudak arasını boyamalısınız.
Burun ile dudak arası dar ise: Çok dar olan bu bölgeyi ön plana çıkarmak için açık renklerle boyamalısınız.
 
makeup1
 
Düzeltme teknikleri:
 
Küçük burun: En ideal burun şeklidir. Fakat yüzde kaybolacak, dengeyi bozacak kadar küçük ise ve gözler iriyse burnu ön plana çıkarmak gerekir. Bunun için de burun kemiği ve kanatlarını tamamıyla açık renk fondoten ve pudra uygulamalısınız.
Düz ve kısa burun: Bu tip burunlarda burnun bitimine ve iki kaşın arasına açık renk fondoten ve pudra sürülür. Bu sayede burun biraz daha uzun görünür.
Uzun burun: Burnun uzun olan alt uç kısmına koyu renk fondoten ve pudra ile gölge yapılarak uzunluk geri plana alınır.
Burnunuzu uzun buluyorsanız; kaş başlarınızın burna çok yakın olmamasına dikkat edin. Burun kökü ve ucuna gölgeleme yapın. Alnınızı ve çenenizi çıkık göstererek burnun daha önemsiz kısalıkta olduğunu vurgulayabilirsiniz.
Kemikli burun: Burundaki kemiğin üzerine koyu renk fondoten ve pudra sürülür. Bu sayede koyu renkle kemikli kısım geri plana alınır.
Büyük burun: Bu tip burunlarda, koyu renk fondoten ve pudra ile burun şekli yeniden belirlenir. Gözlerden başlayarak, burnun iki yanına inen gölgeler burun kanatlarına dağıtılır. Burun daha ince ve zarif gözükür.
 
İşte size birkaç tüyo…
Burnu kısaltmak için uç kısmını gölgeleyin ama allık ile kırmızı fırça vuruşu, burnu daha şiş gösterir unutmayın. Burnunuza yaptığınız gölge oyunlarını güneş ışığında kontrol etmeden dışarı çıkmayın, eliniz alışıncaya kadar leke yapabilirsiniz. Makyaj profesyonelliği zamanla olur.
 

Editör: TE Bilişim