CHP Milletvekili ve “Niğde Spor Tarihi” kitabının yazarı Ömer Fethi Gürer, Niğde Anadolu Futbol Kulübünün ( FK) Galatasaray tarafından alınmasının, Niğde için çok önemli bir dönüşümün başlangıcı olacağına inandığını söyledi.

Niğde Anadolu FK’ye sahip çıkan ve ‘yatırıma açık bir kulüp’ olarak değerlendirdiği bu takıma, arzu eden tüm Galatasaraylı yatırımcıların katılabileceğini açıklayan Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas’a teşekkür eden CHP Milletvekili Gürer, “Bu sayede Niğde için Süper Lig’in yolu da açılmış olacak” dedi.

GÜRER’DEN BURAK ELMAS’A TEŞEKKÜR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup’ta mücadele eden Niğde Anadolu FK’yı bünyelerine katan ve Niğde’nin yıldız futbolcuların yetiştirileceği sporda önemli bir merkez haline getirmesinin yolunu açan Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas’a teşekkür etti.

BÜYÜK BİR DEĞİŞİME UĞRAYACAK

Niğde Anadolu FK’nın Galatasaraylı yöneticiler tarafından alınmasının Niğde için hem spor hem de diğer tanıtım alanlarında önemli bir dönüşümün başlangıç noktası olacağına işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Galatasaray bu sezon zor bir süreç geçirmesine rağmen gençleşme ve altyapıya yönelik çalışmalara başladı. Bu aşının tutması halinde Türk futbolu büyük bir değişime uğrayacak” diye konuştu.

NİĞDE, SPORDA BAŞARILARA KOŞACAK

Niğde Anadolu FK’nın Galatasaray tarafından alınmasının Sarı-Kırmızılı kulübün altyapıya verdiği önemin bir göstergesi olduğuna değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “GS Başkanı Burak Elmas ve yönetim kurulu kararı ile Anadolu’nun orta yerinde on bin yıllık bilinen tarihi ile Torosların Mezopotamya uzanan kapısı Niğde ilinin yeni dönemde sporda başarılar ile adını duyurmasına yol açacak girişimler de başlangıcı olacaktır. Bu cümleden Altınordu külübününde bu yolu açtığını unutmadan onlara da bugüne kadar ilimize katkıları için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

NİĞDE’YE SÜPER LİGİN YOLU AÇILACAK

Niğde Belediyespor 3. Ligde Niğde Belediyespor 3. Ligde

CHP Milletvekili Gürer, Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas’ın, “Niğde Anadolu FK yatırıma açıktır. Arzu ederse tüm Galatasaraylılar yatırımcı olarak katılabilirler.” Şeklindeki sözlerine de atıfta bulunarak, “Niğde merkezli Niğde Anadolu FK geleceği daha güzel olacaktır. Hayallerimizde olan Niğde için süper lig yolu açılacaktır.’Niğde İli Spor Tarihi’ kitabının da yazarı olarak Niğde’de sporun tüm branşlarının Cumhuriyetimizin başlangıcı ile ne kadar önemli olduğunu ve değer bulduğunu da biliyorum. Bu süreç yalnız futbol ile sınırlı kalmayıp Niğde’nin farklı branşlarda sporun gelişimi için de Galatasaray’ınbölgemize önemli katkısı olacaktır” şeklinde konuştu.

NİĞDE’NİN DAHA BÜYÜK STADYUMA İHTİYACI OLACAK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5 bin seyirci kapasiteli eski stadyumun yıkılıp yerine 7 bin 500 seyirci kapasiteli yeni stadyumun yapılması için çalışmaların başlatıldığına da dikkat çekerek, “Daha öne Niğde’ye farklı bir alanda ve çok daha büyük bir stadyum yapılacağı söylenmişti. Ancak eski yerinde ve diğer illere göre kapasitesi küçük sayılabilecek bir stadyum yapılıyor.Galatasaray Kulübünün Niğde Anadolu FK’yı almasıyla birlikte stadyum projesinde de değişikliğe gidilip, daha kapasiteli bir stadyum yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

YILDIZLAR NİĞDE’DEN ÇIKACAK

Galatasaray’ın Niğde Anadolu FK’yı yıldız futbolcuların yetiştiği bir altyapı kulübü olarak değerlendireceğine işaret eden CHP Milletvekili Gürer, “Niğde Anadolu FK’ da forma giyip başarıya ulaşan futbolcular başta Galatasaray olmak üzere farklı kulüplere yıldız olarak transfer edilmesinin yolu Niğde’den geçecektir. Niğde,bu bağlamda çok şanslı bir konuma doğru gitmektedir Sporseverlerimizin de bu sürece gereken desteği vereceğimden şüphe yok.Niğde’de Galatasaray kardeş kulübü olması çok özel ve önemli katkıları da getirecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim