Sivas'ta 3 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden atlet Yunus Emre Koç anısına 22 Haziran 2014 Pazar günü yol koşusu ve yarı maraton koşusu düzenlendi.


3. Sivas Yunus Emre Koç Yarı maratonunda Niğde'mizi temsilen yarışmalara 6 veteran atletimiz katıldı. Yarışmaya katılan 6 atletimizde 
21.100 m. Lik yarı maratonu başarıyla tamamladılar ve ilk üçe girdiler. 21100 m. lik yarı maraton Yarışmasında genel sıralamada 2. olan Nihat Özkaymak 40-44 yaş grubunda 1. Süleyman Sevimli 35-39 yaş grubunda 1.  Ramazan Eryiğit 60-64 yaş grubunda 2. , İsmail Karaca 45-49 yaş grubunda 3. Tamer Eryiğit genel sıralamada 4. oldu. Niğde Belediye Spor masterları Takım halinde 1. kupasının da sahibi oldu.

Koç'un ölümünün 3. yılında, Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen "Yunus Emre Koç 3. Anma Yol Koşusu ve Yarı Maratonu", merhum atletin mezarının bulunduğu Esenyurt Mahallesi'nde başladı.

Esenyurt-Karşıyaka-Kızılırmak-Akevler-Esenyurt güzergahın da gerçekleştirilen koşuya, Sivas'ın yanı sıra Ankara, İstanbul, Bursa, Malatya, Niğde ve Mersin başta olmak üzere birçok ilden yaklaşık 300 sporcu katıldı.

Çeşitli kategorilerde gerçekleştirilen yarışlarda dereceye giren sporculara, ödülleri ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ve diğer yetkililerce verildi.

Yunus Emre Koç'un babası olan atletizm antrenörü İlhan Koç, yaptığı açıklamada, bu yıl 3'üncüsünü düzenlendiği yarışa yarı maraton kategorisini de eklediğini söyledi.

Koşuya, ilk düzenlendiğinde 50 kişinin katıldığını belirten Koç, sayının her geçen yıl arttığını dile getirerek, "Bu koşu ben ölene kadar devam edecek. Çocuklarıma da vasiyet edeceğim, ben öldükten sonra da devam ettirsinler. Hiçbir etkinlik evlat acısını dindirmiyor ama bu sadece bir vesile" diye konuştu.

Koç, koşuya katılan sporculara ve organizasyona katkısı bulunanlara teşekkür etti. Bizde Niğde Atletizm il temsilciliği ve tüm atletler adına merhum Yunus Emre Koç’a Allahtan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyoruz.


Editör: TE Bilişim