3. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası Niğde'nin Ev Sahipliğinde Başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Türkiye Güreş Federasyonu ile birlikte organize edilen, Yetiştirme Yurtları arasında yapılan "3. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest  Güreş Şampiyonası" 34 ilden 260 sporcunun katılımıyla 5 Mayıs 2012 Cumartesi günü Niğde'de başladı.

Şampiyona öncesi 34 ilden Niğde'ye gelen 260'ı sporcu olmak üzere İllerden gelen görevliler, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Güreş hakemleri, Türkiye Güreş Federasyonu yetkililerinden oluşan yaklaşık 400 kişi Niğde'ye geldi.

4 Mayıs Cuma günü Atatürk Anıtına çelenk sunma ile başlayan program, Kafilelerin Niğde Valisi Âlim Barut ve  Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaretleriyle devam etti. Tüm illerin katılımıyla yapılan akşam yemeği ve Eğlence programından sonra tüm katılımcılar otellerinde istirahata çekildi.

Müsabakalar, 5 Mayıs Cumartesi günü Niğde 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda yapılan açılış programının ardından başladı.  

Açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Destek Hizmetleri Daire Başkanı Davut İmamoğlu, Eğitim Destek Birim Yöneticisi Ergin Balcı, Türkiye Güreş Federasyonu Temsilcisi Berkan Alpay katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin MERCAN, Çocuklarımızın kabiliyetlerinin ortaya çıkarılması, kendi aralarında kaynaşıp, enerjilerini olumlu yönde harcamaları için çalışmaya devam edeceklerini belirterek "Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Yıldız Erkekler Serbest  Güreş Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaktan, illerimizden ve Ankara'dan gelen misafirlerimizi ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz." dedi.

Şampiyona 6 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Final Müsabakalarının ardından yapılacak madalya töreni ile sona erecek.



Editör: TE Bilişim