15-16-17 Kasım 2013 tarihlerinde Karaman da  yapılacak olan Softbol  Bayanlar 17 yaş üstü Türkiye şampiyonasına Niğde’yi temsilen Tunç Spor  katılacak.

Türkiye de şu anda softbol takımı olan 15 civarında il var. Bunlardan biri de Niğde. Niğde de kurulan ilk bayan softbol takımı olan Tunç Spor  Niğde üniversitesi  BESYO öğrencilerinden oluşuyor.  Kulüp başkanı Ali Tunç “ Softbol takımımız yaklaşık 3 aydır şampiyonaya,  antrenörler Ömer  Çandar  ve  Abdullah Fırat tarafından hazırlanıyor. Karaman’da yapılacak olan şampiyonada sporcularımızın başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

15-16-17 Kasım 2013 tarihlerinde Karaman da  yapılacak olan Softbol  Bayanlar 17 yaş üstü Türkiye şampiyonasına Niğde’den Tunç Spor’u  temsilen   aşağıda adı soyadı yazılı,  antrenör,  idareci ve sporcular katılacaklar.

İdareci:      Ömer  Candar

Antrenör:  Abdullah Fırat

Sporcular: 1- Melek  Hançerli    2-Esra  Usta,  3-Seda  Bakar  4-Kübra  Çifçi  5-Büşra  Ruhcan, 6-Aslı  Ekici, 7-Reyhan  Palta,   8-Tuğba Akyüz  ,  9-Keziban  Tek ,  10-Mukadder  Yücel,  11-Sevinç  Şahin,  12-Neslihan  Yakut ,  13-Sadegül  Ünlü                                                                                                                                    

SOFTBOL SPORU NEDİR, NASIL OYNANIR?

Bu spor dokuzar kişiden oluşan iki takımın sırasıyla topa vurdukları ve kale noktaları arasında sayı koşuları ile sayı yapmaya çalıştıkları bir oyundur. Genelde 7 top atma sırasından oluşur ve her hakem 7 kez topa vurur ve saha koşusu yapar. Softbolun hardbol olarak da bilinen beyzbol ile çok benzerliği vardır.

Softbol Oyun Kuralları: Özellikle ABD’de popüler olan, beyzbola benzeyen ve bu spordan türetilmiş bir oyundur. Aralarında ufak farklılıklar vardır. 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda olimpik spor ünvanını kazanmıştır. Saha ölçüleri ve ekipman boyutları beyzbola göre daha küçüktür. Top olarak ise sporun isminin yumuşak top anlamına gelen “softbol” olmasından da anlaşıldığı gibi sert top kullanılmamaktadır. Hatta bu yüzden beyzbola bazen “sert top” anlamına gelen “hardball” da denilir. Çok az ülkede oynanması nedeniyle 2008 pekin olimpiyatlarından sonra bir daha olimpiyatlarda yer almayacaktır.

Softbol Chicago, Illinois’de 1887 yılında George Hancock tarafından bulunmuştur. İlk softbol oyununda topu atmak için boks eldiveni, karşılamak içinse süpürge sapı kullanılmıştır.
Beyzbol ve Softbol 9′ar kişilik iki takımın karşı karşıya oynadığı bir spordur. Maç en az bir, en çok dört hakem ile yönetilir. Oyunun amacı rakip takımdan daha fazla sayı yapıp oyunu kazanmaktır. Oyunda beraberlik olmaz, uzatmada gümüş sayı uygulanır. Birkaç küçük kural farklılığı dışında beyzbolla aynıdır. Ayrıca beyzbolu resmi olarak sadece erkekler oynayabiliyorken, softbolu bayanlar da oynayabilir.                 
  

Editör: TE Bilişim