TRT okul kanalı herkes için spor programı bu kez milli sporcuların cirit attığı Demirkazık’ta idi.

 

      TRT okul kanalı herkes için spor programı her sabah 10.00 ila10.20 arası yayınlanıyor. Programın yapım yardımcısı Alev Şevkatlıoğlu herkes için spor programı hakkında kısa bilgi verdi; “Programın amacı pahalı spor salonlarına gitmeden, pahalı spor aletleri almadan evimizdeki basit yastık, su şişesi, ip, lastik, oklava, sopa gibi malzemelerle açık havada oksijen alarak spor yapılabileceğini amaçlıyor” dedi.

 

 Herkes için spor programını Program yapımcısı Hüseyin Kılıç, Yönetmen Göknil Duygulu, program yapım yardımcısı Alev Şevkatlıoğlu, program sunucuları Mehmet Emin Kandemir ve Didem Kandemir ile kameraman ekipleriyle kampta bulunan bisiklet milli takım ve dağcılarla spor programlarını tamamladıktan sonra dağcıların Demirkazık dağı tırmanışları ile bisiklet milli takım antrenmanlarını ilgiyle izlediler.

 

        Bisiklet Milli takım antrenörü Suat Torgay ile söyleşide; Torgay yüksek rakım sebebiyle Demirkazık’a sürekli geldiklerini ve iyi bir kamp dönemi geçirmeyi umduğunu belirterek hedeflerinin uluslar arası yarışlarda madalya almak ve 2012 yılında yapılacak olimpiyat yarışlarına 3 sporcularının olimpiyat vizesi aldığını, ilk olimpiyatlara ise bisiklet dalında 1972 yılında 1 sporcuyla katıldıklarını şimdi ise 3 sporcu ile katılacaklarını dolayısıyla bisiklet sporunun ülkemizde gelişmekte olduğunu söyledi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ise yapılan hareketlerin sağlıklı spor yapanlar için hiç zor olmadığını ve spor yapmanın yaşam kalitesini arttırdığını ve bu programlarla da halkımızın spor yapmalarını sağlayarak her kesimin spor yapmasının gerektiğini belirtti. 






Editör: TE Bilişim