Spor yapmak gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor.

Günümüzde ailelerin birinci gündemi, çocuklarının öğretim hayatları ile ilgili oluyor. Oysa sosyal aktivite, özellikle de spor yapmak, çocuk ve gençlerin hem derslerdeki, hem de hayattaki başarısını artırıyor.

Fatih Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanı Hakan Metan, gençleri başarıya ulaştırmanın ve enerjilerini pozitife çevirmenin en önemli ve güzel yollarından birinin spor olduğunu söyledi.

Metan, spor yapmayan çocukların tüm enerjilerini ya bilgisayara, ya televizyona ya da cep telefonuna verdiğini dile getirdi. Sporun gençleri kötü alışkanlıklardan da uzak tuttuğunu ifade eden Metan, ailelerin de bu konuda çocukları
yönlendirmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Saldırganlık dürtüsünü dizginliyor…
 
Sporun saldırganlık dürtülerini doğal yolla ve sosyal kurallara uygun olarak boşaltmayı öğrettiğini belirten Fatih Koleji Psikolojik Danışmanı Hakan Metan,“Ailelerin çoğu, çocuklarının bir sporla ilgilenmelerini isterler. Ancak bazıları ya bunu yeterince önemseyip öne çıkarmaz ya da öğrencinin yapmak istediği spor branşından kaygı duyarak istediği branşta spor yaptırmazlar. Bunun için aileler çocuklarının gelişimlerini takip edebilecek kurumlara yönlendirmelidirler. Çocuğunuz spor yapmasa, sanatsal veya kültürel bir etkinlikte bulunmasa ne yapacak? Günümüz gençlerini olumluya yönlendirebilmek ve negatif enerjilerini pozitife çevirmenin en güzel yollarından biri spordur. İhmal edilmemesi gerekir”diye konuştu.

Metan, Fatih Koleji olarak amaçlarının tüm öğrencilere kendi sevdikleri alanda sportif imkânlar sunmak olduğunu belirterek,  ‘Bu doğrultuda hafta içi ve hafta sonu birçok branşta kulüp faaliyetlerimiz devam etmektedir. Kulüplerimiz sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan öğrencilerimizin gelişimini desteklemek amacıyla uzman kadrolar tarafından yürütülmektedir’ dedi.


Spor yapmak zekâya da olumlu katkı sağlıyor’

Düzenli sporun fiziksel ve sosyal gelişime katkılarının olduğunu belirten Hakan Metan, ayrıca insan zekâsının bazı yönlerine de olumlu yönde katkı sağladığının
bilindiğini kaydetti.

Sporun çocuğa kendini kontrol etmeyi, konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi öğrettiğini aktaran Metan, spor yapan çocukların yapmayan çocuklara karşı hayatı daha anlamlı ve sağlıklı yaşadığını kaydetti.

Aileleri bu konuda bilinçli olmaya davet eden Metan, sportif etkinliğin kişilik üzerine olumlu etkilerini şu şekilde paylaştı:



•Spor, karakterin şekillenmesinde önemli rol oynar.



•Takım sporları, iş birliği yapmayı öğretir.



•Bireysel sporlar, kişisel disiplini geliştirir.



•Beden eğitimindeki serbestlik, öğrenci-öğretici ilişkilerini geliştirerek,
sporcunun sosyalleşme sürecini kolaylaştırır.




Editör: TE Bilişim