Okul Sporları  2014 yılı faaliyet programında yer alan okullararası puanlı Atletizm Türkiye Şampiyonası 31 Mayıs 1 Haziran 2014 tarihlerinde İzmir ilinde yapıldı.


Yarışmalar hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ahmet Yavuz  İzmir’ de hafta sonu yapılan okullar
arası küçük kız, erkek ve yıldız kız, erkek Türkiye şampiyonasından Niğde’mize şampiyon  olarak döndük. İlimizi küçük kızlarda Özel Sungurbey Ortaokulu Koleji Öğrencisi Şevval Özdoğan 800m. de temsil ederken 5 Şubat Orta okulu Öğrencisi Sezgin Akbaş 1000 m de temsil ettiler.


     Antrenör Yavuz yaptığı açıklamada, " Yapılan yarışmalar sonucunda ilimizi küçük kızlarda  temsil eden Şevval Öözdoğan  800 metreyi 2 dakika 24 saniye de tamamlayarak Türkiye Şampiyonu olarak ilimize bir ilk daha kazandırdık. İlk defa okullararası puanlı Atletizm dalında küçük kızlarda böyle bir başarıyı aldıklarını söyleyen  Antrenörü Ahmet Yavuz" Okul kros yarışmalarında , kulüp yarışmalarında Türkiye derecelerimiz vardı. Ama küçük kızlar puanlı Atletizm yarışmalarında bir ilki gerçekleştirdiğimiz için çok mutlu olduğunu söyledi. Yine ilimizi 1000 m.de Türkiye finallerinde temsil eden 5 Şubat Ortaokulu Öğrencisi Sezgin Akbaş yarışmayı Türkiye 9. Olarak tamamladı. İnşallah Allah nasip ederse ilimizi bundan sonra ki yıllarda atletizm dalında hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarda daha güzel sonuçlar elde ederiz. Bu güzel başarıda emeği geçen başta sporcularım ailelerine ,Özel sungurbey ortaokulu koleji Müdürü Eyüp Gedik,  5 Şubat Ortaokulu  Müdürü Atilla Yaman ve Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Yılmaz ve her zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ‘a  çok teşekkür ederim" dedi.


Editör: TE Bilişim