Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında çok sayıda satranç sporcusunun tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla Türkiye birincilikleri elde ettikleri belirtildi. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, satrançla ilgilenen birçok sporcunun LGS’de yüksek puan aldığını söyledi. Tülay; “Sporcularımızın eğitimdeki başarısı hepimizi gururlandırdı. Çocuklarımız hedeflediği liseleri kazanma şansı elde ederken bir yandan da burslu okuma şansı yakaladılar” dedi.

SATRANÇTAN KOPMADIM
LGS Türkiye birincilerinden Niğdeli Büşra Gün, satrancın eğitimde kendisine olumlu yönde katkı sağladığını belirterek, “Kendime katkı sağlayacak az ve öz soru çözerek planlı bir çalışma gerçekleştirdim. Sürekli kurslarım olmasına rağmen satrancı bırakmadım ve evde babamla beraber satranç oynamaya devam ettim” dedi.

HEDEFİNİ PAYLAŞTI
Niğdeli Büşra Gün, ayrıca; “Satranç sayesinde daha hızlı düşünme, soruları daha çabuk yanıtlama gibi kazanımlar elde ettim. Bana olumlu yönde katkı sağladı. Satranç çok eğlenceli ve eğitime de katkı sağlıyor. O yüzden öğrenci arkadaşlarıma satranç oynamalarını tavsiye ediyorum. Kabataş Erkek Lisesi’ne ya da Çankaya Fen Lisesi’ne gitmek istiyorum” diye konuştu.

BAŞARILI OLAN SPORCULAR
Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Niğde’den Büşra Gün, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla Türkiye birinciliğini paylaştı. Ayrıca Niğde’den Nida Yılmazcan ve Enfal Tufan ise sadece bir ya da birkaç yanlış yanıt ile tam puana yakın bir derece aldı.
 
 
Editör: TE Bilişim