Niğde Satranç İl Temsilcisi Recep Kara Antrenörlük kursu hakkında bilgi verdi.



Türkiye Satranç Federasyonu Niğde İl Temsilciliğinin 2012-2013 yılı faaliyet programı içerisinde yer alan I. Kademe Yardımcı Antrenör yetiştirme kursu, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün ve Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle 11 Temmuz 2013 tarihinde başlıyor. Yıl başından beri hazırlıkları sürdürülen kurs için 158 antrenör adayı istekte bulunmuş bunlar arasından ilimiz ve yakın illerden gelen 42 kursiyer kesin kaydını yaptırmıştır.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından görevlendirilen bir eğitmen (Ali Ekber  DOĞAN) verilecek kursun 4 gün boyunca süreceğini ve kursta kursiyerlere genel antrenman bilgisi, sporcu sağlığı ve beslenme, spor sosyolojisi, sporda yönetim ve organizasyon, spor psikolojisi, sporda ölçme ve değerlendirme, yetenek seçimi ve ilkeleri, özel antrenman bilgisi ve spor dalı oyun kuralları gibi konularda bilgiler verilecektir.

Çoğunluğu öğretmenlerden oluşan kursiyerler 30 saat sürecek kurs sonunda sınava girecek ve sınavda başarılı olanlar, alacakları antrenörlük belgeleriyle ilimizde satranç sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için görev yapabileceklerdir dedi.


Editör: TE Bilişim