Satranç İl temsilcisi Recep Yaşar küçük ve yıldızlar satranç Niğde il birinciliği hakkında bilgi verdi. 2011 – 2012 Küçükler Satranç İl Seçmeleri 21- 22 Aralık Tarihlerinde Hüdavent Hatun Sosyal Salonunda tamamlanan yarışmaya toplamda 82 Öğrenci Katılmıştır. Yarışmaların Kız - Erkek ayrı Kategoride yapılarak 5 Tur İsviçre Sistemine göre oynatıldığını ifade eden Yaşar Yarışma sonrası dereceye girenlerin 21–28 Ocak 2012 Tarihlerinde Antalya Limra Otel'deki Türkiye Yaş Gurupları Şampiyonası'na Katılma Hakkı Kazandıklarını ve İlimizdeki Yarışmalarda Dereceye Giren Sporcularımıza Madalya verdiklerini söyledi.    

             

 

 Ayrıca 24 – 25 Aralık Tarihlerinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda Türkiye Şampiyonası İl Seçmeleri Yapılacaktır. Federasyon Lisansı Olan Herkes Bu Yarışmaya Katılabilecektir. Bu Yarışmaya Katılan Herkes yine Antalya'da Düzenlenecek Türkiye Şampiyonası Yarışmalarına Katılma Hakkı Kazanacakları belirtildi.

 

    

 Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan; yarışma sonrası başarılı satranç sporcularına madalya töreni sırasında yaptığı konuşmada bu yavrularımızın burada yarışarak il birinciliği yapılmasında emeklerini esirgemeyen öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasına dereceye giren satrançıların Antalya İlinde Niğde’yi temsil edeceklerini ifade ederek seçmelerde başarılı olan ve olmayan sporcuları katılımlarından dolayı tebrik eden Kaplan yenenlerin şımarmamaları ve yenilenlerinde üzülmemelerini belirterek bu başarıların daha da artması dileğinde bulundu.

 

          

 

 KATEGORİLER

1. SPORCULAR

2. SPORCULAR

3. SPORCULAR

2000 Doğumlu Kızlar

Neziha UYGUN

Fatma Gökçe HARMANŞAH

Elif ALTUNKAYNAK

2002 Doğumlu Kızlar

Damla ARIKAN

Rabia KİLİT

Aysel POLAT

2000 Doğumlu Erkekler

Necip Demirhan ŞAHİN

Mukadder ECEMİŞ

Ali Rıza EKE

2001 Doğumlu Erkekler

Alican ATEŞ

Nurettin FATİH

Yasin GÜNDÜZ

2002 Doğumlu Erkekler

Raşit Mahmut EKE

Mehmet GÜLDEREN

Kağan Şafak KILINÇ

2003 Doğumlu Erkekler

Görkem ORUÇ

Yiğit Eren POLATKAN

Aziz Emirhan UYGUN

 

 

Editör: TE Bilişim