İşitme engelliler Avrupa şampiyonasında gülle atmada Kayseri’de Avrupa şampiyonu olan Mahmut Kılıç ve antrenörü Sedef Kurt; Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonasında 37 Kg'da Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’te Avrupa 3. olan Çiğdem Şimşek ve antrenörü Ufuk Şimşek, Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a ziyarette bulundular.


Sporculara hediyeler veren Kaplan Avrupa Şampiyonalarından gelen büyük başarılardan dolayı çok memnun olduğunu belirterek, sporcuları ve antrenörleri kutladı. Hedeflerinin önümüzdeki yıllarda yapılacak Dünya Şampiyonası ile Olimpiyat Oyunlarından madalya kazanmak olduğunu belirtti. Niğde’li sporcuların 8–10 spor dalında Milli takımlarda Ülkemizi temsil ettiğini, Avrupa şampiyonalarından kazanılan madalyalar için çok çalıştıklarını ve başardıklarını söyledi. Bu konuda sporculara güvendiğini belirten Kaplan; “Dünya Şampiyonaları ve Olimpiyat Oyunlarından madalyalar kazanacak performansta ve güçteyiz” dedi.


İşitme Engelliler Atletizm Milli Takım Gülle atma Antrenörü Sedef KURT Kayseri’de yapılan İşitme Engelliler Atletizm Avrupa şampiyonasına bir buçuk yıldan beri çok iyi hazırlandıklarını, Ülkemizi temsilen İlimiz atletizm milli sporcularından Mahmut Kılıç Gülle atmada büyük bir performans göstererek Gülle atmada 16.07 derecesi ile bütün rakiplerini geçerek Avrupa şampiyonu olduğunu, 2.lik ve 3.lüğü Ukraynalı güllecilerin paylaştığını ve şimdi hedeflerinin 2012 yılında Salon atletizm Avrupa ve Kanada’da yapılacak Dünya Şampiyonası ile 2013 Yılındaki Olimpiyat Oyunları olduğunu belirtti.


Mahmut’un ülkemize bu başarıları kazandırabilecek performansta olduğunu, ancak kendilerine maddi ve manevi destek verilmesi gerektiğini, ödül yönetmeliğindeki son yapılan değişiklikle antrenörlerin ve işitme engelli sporcuların mağdur edildiğini, paralimpik ve normal sporcular Avrupa Şampiyonu olduğunda ödül yönetmeliğine göre 500 Cumhuriyet altını aldığını, işitme engellilere verilecek ödülü Genel Müdürlük tarafından belirlenen bir komisyonun belirlediğini, bu ödüllerinde paralimpik ve normal sporcuların aldığı ödülün onda birinin verildiğini söyledi. Avrupa şampiyonu olan İşitme engelli erkek takımına ve antrenörüne komisyon çok cüzi bir miktar ödül verdi. İşitme engelli sporcuların ve bu milli takımlarda görev alan antrenörlerin bu mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

Çiğdem Şimşek’in antrenörü Ufuk Şimşek Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonasında 37 Kg'da Gür
cistan’ın Başkenti Tiflis’te Avrupa 3.’sü olan Çiğdem’in Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmesi için çok çalıştığını ve Avrupa şampiyonasından Şimşek spor kulübü olarak ikinci defa Avrupa 3.lüğü kazandıklarını; hedeflerinin dünya şampiyonası olduğunu ve bunun içinde şimdiden plan-programlarını buna göre yapıp çalıştıklarını söyledi.



Editör: TE Bilişim