Türkiye Wushu Federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Minikler Yıldızlar bay-bayan sanda ve geleneksel Taolu Türkiye şampiyonası geçtiğimiz günlerde yapıldı.

 

Antalya ilinde gerçekleştirilen Şampiyona hakkında bilgi veren Wushu Milli Takım Antrenörü ve aynı zamanda  Niğde İl temsilcisi Ali Özkan açıklamasında; “ 39 ilden 460 sporcunun yarıştığı şampiyonada maçlar çok çetin geçti. Niğde ilimizi temsilen 5 kulüp 6 sporcu 1 idareci ile katıldığımız turnuvada toplam da üç Altın madalya, bir gümüş ve bir de bronz madalya kazandık” dedi.

 

 

Wushu İl Temsilcisi Ali Özkan açıklamasının devamında;  Madalya kazanan sporcularımızın isimleri şöyle: Safiye Durukan 25 kg minik Bayan Türkiye Şampiyonu, Kevser Nur Pala 45 kg yıldız Bayan Türkiye Şampiyonu, Hafize Durukan 48 kg Yıldız Bayan Türkiye Şampiyonu,  Esra Durmaz 45 kg yıldız bayanlar Türkiye 2’si,  Ramazan Baştürk yıldız erkekler Türkiye 3.sü. oldu. Önümüzdeki turnuvalarda geçen yıl olduğu gibi Milli takıma Başarılı sporcular vermeyi hedefliyoruz. Wushu Niğde’de gelişmekte olan bir spor ve sponsorlarımız ile  daha da büyük başarılar elde edileceğine inancım tam. Sporcularımızı ve ailelerini tebrik eder başarılarının devamını temenni ederim” dedi.

 

Ali Özkan; Bu turnuvada Wushu İl kafilesini destekleyen başta Niğde gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’a, Spor Şube Müdürümüz Bülent Özgüven’e maddi manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz ”dedi.

 

Editör: TE Bilişim