Niğde Spor Tarihi Kitabı yazarı Ömer Fethi Gürer Türkiye ve Avrupa Şampiyonu sporcu Mahmut Kılıç’a destek çağrısı yaptı. Gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer şampiyon sporcunun destekleyici bağlamında sıkıntıları bulunduğunu belirterek yeni başarılar için çalışan Mahmut Kılıç’a destek verilmesini istedi.

 

 Gazeteci-Yazar Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu-“Niğde’de bir şampiyon yaşıyor. Gülle atmada Türkiye Şampiyonu, İki kez Avrupa Şampiyonu, Olimpiyat ikincisi, Dünya Üçüncüsü Niğde iline ilk Avrupa Şampiyonluğu getiren değer. Alkışlanacak başarıların sahibi Mahmut Kılıç Niğde Spor Tarihi kitabında ilginç yaşam öyküsünü anlattım. Babası beş aylıkken kaybediyor. Anneleri yeniden evlenip üç kardeşi yurt’a veriyor. Dokuz yaşında menenjit hastalığı geçiriyor. Duyma yetisini kaybediyor. Yurt yaşamında spora yöneliyor. Güreşçi oluyor. Omuzundan sakatlanınca güreşi bırakıyor. Gülle atmayı deniyor. Kısa sürede Türkiye ve Avrupa şampiyonluğuna erişiyor. Bu başarılara karşın yeterli destek ne yazık ki sağlanmıyor. Oysa şampiyon yeni yarışmalar için hazırlanıyor ve destek bekliyor “dedi.

 

 Yazar Ömer Fethi Gürer Mahmut Kılıç eğer Niğde yerine farklı bir şehirde olsa sembol olacağını öne sürerek sözlerini şöyle sürdürdü. “Mahmut Kılıç azmi başarısı bir şampiyon olarak Türkiye’ye tanıtılmalıdır. Onun  erdiği nokta diğer sporculara örnek  gösterilecek bir başarıdır..Spor yalnız Futboldan ibaret değildir.Mahmut Kılıç yeni başarılar için çalışıyor ama kırgınlığı var  Mahmut Kılıç açıkçası “Nedense işitme engelli olmam nedeni ile fazla ilgi ve destek görmedim”diyor. Bu düşündürücüdür. Sponsorun olmaması yanında verilen sözlerin tutulmadığını belirtiyor Mart’ta Estonya’ya Avrupa Salon Şampiyonası, Temmuz’da Kanada ya Dünya Şampiyonası katılacak. Başta Niğde Vali ve Belediye Başkanı, yetkiler yanı sıra  iş adamlarından sahiplenme bekliyor, destekleyici bekliyor.Atletizm gibi sporun doğuşundaki en önemli branşta bize başarılar yaşatan bu değere herkesin destek olması gereklidir.Mahmut Kılıç yaşadığı sorunları yenebilecek yetenekte bir başarı öyküsüdür.Şampiyon sporcumuza her türlü katkı sağlanmalıdır.Mahmut Kılıçlar kolay ile yetişmiyor. Her kes ve herkesimin desteği Milli sporcumuz için olmalıdır.  Hiç şüphesiz yetişmesinde büyük katkısı olan Sedef Kurt hocayı da bu arada anmak gerekir. Umarım  Mahmut Kılıç’a  gereken destek sağlanır.”dedi.



Editör: TE Bilişim