Niğde' de Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Yıldız Erkekler Futbol İl Birinciliği yapılan final maçları ile sona erdi.
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilköğretim okullarından 21 takımın katıldığı müsabakalar 5 Şubat Stadında gerçekleştirildi. Çekişmeli geçen maçlar sonunda finale kalan Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu ile Nezihe ve Tahsin Kitapçı İlköğretim Okulu arasındaki karşılaşma sonunda rakibini 1-0 yenen Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu, Turnuvasının şampiyonu oldu. Bor Başpınar İlköğretim Okulu’nu 2-1 yenen Atatürk İlköğretim Okulu da üçüncülüğü aldı.
 
Dereceye giren takımlara kupalarını Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Gafur Emlek tarafından verildi.
 
Amacımız dostluk, sevgi ve kardeşlik
 
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, katılan bütün öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek; bu tür organizasyonların amacının öğrenciler arasında dostluk, sevgi ve kardeşlik duygularının geliştirmek olduğunu söyledi. Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü hatırlatan Alkan, geleceğin sporcularının bu sahalardan yetişeceğini de sözlerine ekledi.
 
Müsabakalar sonunda şampiyon olan Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu, Kuşadası’nda düzenlenecek olan grup müsabakalarında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.
 


Editör: TE Bilişim