Hemşehrimiz Mustafa Özpoyraz, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

2012'de Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığına az bir farkla kaybeden beden eğitimi öğretmeni ve Muğla 75. Yıl Fen Lisesi Müdürü Mustafa Özpoyraz, uzun yıllar Türkiye de ve dünyada bir çok dağda zirve tırmanışı yaptı.

Bu güne kadar, Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörlüğü, Teknik Direktörlüğü, Kamp Müdürlüğü, Uluslararası Spor Tırmanış Federasyonu delegeliği ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve As Başkanlığı görevlerini başarıyla yürüten Özpoyraz, Niğde'de dağ kazaları arama kurtarma operasyonlarında yıllarca başarılı görevler aldı.

Özpoyraz, ayrıca UMKE, AFAD, JAK gibi arama kurtarma ekiplerine profesyonel dağcılık ve arama kurtarma eğitimleri verdi.

Kasım ayında yapılması planlanan Türkiye Dağcılık Federasyonu Seçimlerinde Başkan adaylığını açıklayan Özpoyraz, şunları kaydetti:

"Ülke genelinde birleştirici, samimi ve konusuna hakim, kendilerini ispatlamış yönetim ekibimle Aladağlar, Bolkar, Hasan Dağı ve ülkemizin bir çok zirvelerinde dağcılık sporunu nesillerden nesillere aktaracak bir çalışmaya söz veriyoruz. Bu yarışta bizde varız. Hemşehrimizden çıkmış olduğum bu yolda başarılar bekliyor, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Editör: TE Bilişim