İl Özel İdaresinin her yıl rutin olarak sürdürdüğü sağlık sektörüne desteğini bu yıl da sürdürüyor. Devlet malzeme Ofisi aracılığıyla alınan iki adet ambulans hizmete sunuldu
İl Özel İdaresinin her yıl rutin olarak gerçekleştirdiği sağlık yatırımlarına, sağlık desteklerine bu yıl da devam etti. Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla alınan iki adet ambulans İl Özel İdaresi Hizmet Binası bahçesinde düzenlenen törenle hizmete sunuldu.
Açılışa Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Meclis Üyeleri ve Özel İdare çalışanları katıldı.
Ambulansların açılış kurdelesini kesen Vali Âlim Barut, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında; ambulansların idareye maliyetlerini belirterek, İlde en az kullanılmasını istediği araçlardan birinin ambulanslar olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında; “Ambulansların bir tanesinin idaremize maliyeti 115 bin lira. Toplam 230 bin lira ödenerek Devlet malzeme Ofisi aracılığıyla ambulanslar alındı. 2011 yılı içinde 2 adet ambulans daha alınacak. Mayıs ayında inşallah 2 ambulansın daha teslimini yaparız. Temenni ediyorum ki acil vakalar yaşanmaz ve ambulanslarımız kullanılmaz. Ama bunun mümkün olamayacağı da bir gerçek. Bu ambulanslarımız hayat kurtarsın. Bunu istiyoruz. Bunu diliyoruz.
İdaremiz her görev alanındaki her alana elinden gelen desteği sağlamaya devam ediyor. Eğitim önemli, tarım önemli, sağlık önemli, eğitimde ek binalar ek derslikler inşa ediliyor. Tarımda göletler yapılıyor, kanallar yapılıyor, üreticiye tohumluk desteği veriliyor. Sağlıkta ambulans alınıyor, içme suyu depoları klorlanıyor.
Sağlık Bakanlığı’ndan da bu yıl ambulanslar gelecek İlimize. İdaremizin de katkısıyla ambulanslarımızı yeniledik. Sayısal anlamda ambulans sorunumuzu çözdük. Artık, Hasta varış sürelerini en aza indirmenin çalışmaları yapılacak. Bu konuda AB standartlarını kendimize hedef çıtası olarak belirledik. Yeni alınan ambulanslar İlimize hayırlı olsun. Hayat kurtarsın” dedi.
 

Editör: TE Bilişim