Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğünün ortaklaşa yaptıkları Okul Sporları faaliyetleri açılış töreniyle başladı.
 
Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünce 5 Şubat spor salonunda Okullar arası 2010–2011 spor sezonu açılışı yapıldı. Açılışa Vali Yardımcısı Dr.Adil Nas, Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Milli Eğitim ve Gençlik spor Şube Müdürleri, Beden eğitimi öğretmenleri ve öğrenci sporcuların katılımı ile yapılan açılışın ardından küçük kızlar voleybol maçıyla devam edildi.
 
         Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser konuşmasında; Eğitim Öğretimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleride düzenleyerek öğrencilerin gelişmesi ve kendisini ifade etmesi noktasında önemli olduğunu söyledi. Milli eğitim müdürü Ziya Eser birde okullara mesaj göndererek spor faaliyetlerinde bulunmalarına önem vermeleri gerektiğini ve gençlerimizin öğrencilerimizin mutlaka sosyal faaliyetler arasında sportif faaliyetlerde de bulunmalarını istedi.
 
         Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan konuşmasında; Ülkemizde devrim niteliğinde birçok çalışmalar yapılmakta, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu olimpik sporcu yetiştirme projesine orta ve uzun vadede çok büyük katkı sağlayacaktır. Türk sporunun alt yapısı okullarda, sağlıklı bir nesle sahip olabilmek, sporu geliştirip, kalkındırabilmek amacıyla işe anaokullarından başlayarak spor kültürünü ve sevgisini aşılamalıyız dedi. Konuşmasına devam eden Kaplan Okul sporları tertip komitesi çalışmalarını yaptı ve 14 spor dalında (Badminton, Voleybol, Basketbol, Güreş, Futbol, Futsal, Hentbol, Judo, Karate, Kayak, Atletizm, Masa tenisi, Satranç ve Taekwondo) 65 kategoride yarış ve müsabakalar planlandı ve küçük kızlar voleybol maçıyla start aldığını ifade eden Kaplan Okul sporlarını Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüteceklerini ve gelecek yıl spor branşlarındaki katılımın artması dileğiyle bütün katılımcılara ve emeği geçenlere sevgi ve selamlarını sundu.
 
         Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas Okul spor faaliyetlerinin açılışında yapmış olduğu açıklamalarında Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği bütün illerde olduğu gibi; Niğde’de 2010–2011 Eğitim, Öğretim yılında ilköğretim ve liseler arası okul spor faaliyetleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bir araya gelerek bütün organizasyonları ortak yapmak için çalışmalarını tamamladı. İl içi, il dışı ve yurt dışı bütün faaliyetlerin harcamaları, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından karşılanacaktır dedi.
 







Editör: TE Bilişim