ODTÜ Koleji, 25-27 Nisan 2012 tarihlerinde Niğde’de düzenlenen Yıldız Erkekler Basketbol Bölge Birinciliği müsabakalarında grup birincisi olarak Niğde’de bölge elemelerini geçerek Türkiye Şampiyonasına katılan ilk ilköğretim okulu oldu. ODTÜ Koleji spor salonunda gerçekleşen ve üç gün süren turnuvada Niğde, İstanbul ve Konya temsilcileri gruplardan çıkarak bölge müsabakalarını başarıyla tamamlamış oldular.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

“Yıldız Erkekler okul basketbol takımımız Niğde’de yapılan okullar arası basketbol il birinciliği müsabakalarında tüm maçlarını kazanarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Niğde birincisi oldu. Bölge müsabakalarında 10 ilin şampiyonu ile birlikte 25-27 Nisan 2012 tarihlerinde Niğde’de yapılan şampiyonada birbirinden çekişmeli maçlar yapıldı. Niğde, Karaman, Osmaniye, İzmir, İstanbul, Antalya, Konya, Çankırı, Nevşehir ve Aksaray il birincisi okulların katıldığı turnuvada, son maçımızda Karaman şampiyonunu 90-81 yenerek bölge şampiyonu olduk ve Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandık. Güçlü takımların yer aldığı bölge şampiyonasında takımımızın yanı sıra İstanbul ve Konya temsilcileri de gruptan çıkmayı başardı.

Okul olarak elde ettiğimiz bu başarıyla Niğde’de bir ilki gerçekleştirdik ve bölge müsabakalarından çıkan ilk okul olduk. Basketbol dalında doğru işler yaptığımızı görmüş olduk. Geçen yıl da Niğde Birincisi olarak katıldığımız bölge turnuvasında grup ikincisi olmuş ancak elenmiştik. Bu yıl grup lideri olarak turnuvayı tamamladık ve geçen yılki başarıyı ileriye taşımış olduk.

Elde edilen bu başarı uzun ve özverili bir çalışmanın ürünü olarak gerçekleşmiştir. 2011 yaz döneminde çalışmalarımız başlamış ve son zamanlarda haftada iki idmanla çalışmalarımız sürdü. 7-10 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek Türkiye Şampiyonası’nda Niğde’yi temsil etmenin gurunu yaşayacağız. Bu önemli başarıda emeği geçen sporcularımızı, öğretmenlerimizi ve antrenörümüzü tebrik ediyor, Türkiye şampiyonasında takımımıza başarılar diliyorum. 



Editör: TE Bilişim